מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחות כמעט בת 50 ואמא בת 70נטשה14/07/2009
אמי ניצולת שואה, אלמנה שנים רבות. עצמאית, חייכנית, טובה בעלת חיי חברה פעילים ואופטימית ואילו אחותי, רווקה מבוגרת, מרירה, שונאת אנשים , בודדה, כפייתית, נזרקת בשל התנהגותה הרעה לאנשים ממקומות עבודה בזה אחר זה. הבעיה היא שאמי עברה נישואים מלאים באלימות מילולית כולל איומים לרצח מצד אבי. אני ואחי יצאנו אנשים נורמטיבים הן בחברה והן בהתנהגותנו. למדנו מן העבר ושמנו אותו מאחורינו ואילו אחותי (שגם כילדה היה בה רוע כלפי המשפחה ואחרים) גדלה להיות אדם מריר מאוד, כמעט בת 50. נראה שהיא לא מבינה את משמעות גילה וגיל אמי ומתנהגת כאילו אמי עדיין צריכה לטפל בה ולהעניק לה תשומת לב. אמי ושאר בני המשפחה, אך בעיקר אמי שגרה לבד ואינה מבקשת מאתנו דבר, חיה תחת טרור של אלימות מילולית מצד אחותי ואני חשה שאימי חיה בפחד מפני אחותי. זה מתחיל בנסיונות השתלטות על יחסי אמי עם שאר המשפחה, העלבות והשפלות פומביות ואישיות, הן בטלפון והן פנים מול פנים, מילים איומות כמו "זבל, טמטום, את הרגת את אבא, איך אבא סבל אותך, רגשי נחיתות, מפלצת קרה וכד'...) וכשאחותי במצב רוח טוב היא מתנהגת אל אמי כילדה קטנה: מלטפת את פניה בפומבי, מכריחה זרים ואת חבריה של אמי לשמוע כמה אמא מקסימה, טובה ויפה וכמה אחותי גאה בה ורוצה לטפל בה. את אמי היא מדכאת אם אמי נוסעת לטיול, מבלה, רוכשת מכספה דבר מה, או מביע דעה בדרך כלל אין זה לנחת רוחה של אחותי והיא צועקת עליה, מנסה לכפות עליה רצונותיה וכשאמי עומדת על דעתה היא גם סופגת קללות ועלבונות ליד כולם. בעלי למד להתעלם ממנה וגם גיסתי. אני ואחי שותקים או מנסים לפייסה על מנת להשקיט את האוירה למען אמי, אך אם מישהו מנסה להעמידה על הענין, או על בעייתה, היא כועסת מכחישה ומענישה את כולנו בניתוק הקשר עמנו. היא לא עונה לטלפונים וכשהיא "מפציעה" בחיינו מחדש כשנמאס לה, כדי לא להוריד מכבודה, היא עושה זאת בדרך דרמטית כמו ביום מצב רפואי, גרירת אמי לחדר מיון כי אחותי לא חשה בטוב וכד'... רופאים כבר מעקמים פנים כשרואים אותה כי היא ממש טרחנית ותמיד רבה עם הפקידות . היא מפעילה עלינו מניפולציות, אם היא עוברת ניתוח קטן או חולה קל, היא מגרשת אותנו אחרי שטיפלנו בה יום ולילה ואז כועסת ומכנה אותנו מפלצות כי כיבדנו את בקשתה ללכת ולא התחננו ש"תסלח" לנו. היא מקנאה בנכדים, כל דבר כרוך בתחנונים מעושים מצדי, מצד אחי ואמי, אנו ממש נגעלים מעצמנו, נאלצים לקרוא לה בשמות חיבה, ללקק ולהתחנף רק כדי לרצות אותה, כל מפגש משפחתי, יש לה קורבן, והאוירה מתוחה בגללה ואחרי שהיא זוללת היא מודיעה שאכלה ובאה רק כי X התחנן אליה וכד'... אנו לא מנתקים קשר איתה: אחי מרחמים ואני מרחמים על אמי שלא תתמודד לבד. ואמי - היא אמא שאוהבת את בתה וכואבת שאיש לא אוהב אותה גם כשהיא יודעת שבתה מפלצת.אם אמי תגיד על מישהו שהוא נחמד, מיד אחותי תראה בזה משהו נגדה שהיא לא נחמדה בעיני אימי. כואב לי לראות את אמי שעברה רבות בחייה, חיה תחת טרור. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות ואמא
יפעת קלוש יגל15/07/2009שלום נטשה
באמת סיפור משפחתי עצוב וקשה.
נראה שעל אימך עבר סבל רב בחייה, הן בשואה והן בנישואיה. אבל גם אתם הילדים סבלתם מאב אלים ממתח בבית ומחרדות שמא האיומים ברצח יצאו לפועל. ילדים גם אם לא כל העובדות ידועות להן, מרגישים ומבינים הרבה מאוד.
המזל שפר עבורך ועבור אחיך, בגלל מבנה האישיות שלכם, ובודאי גם בשל אימך וטיפולה המסור בילדיה, ואופיה הטוב.
עם אחותך הסיפור שונה, כנראה בשל מבנה אישיות, היא ספגה את ההשלכות של הקשיים בבית. לעיתים בתוך דינמיקה של משפחה יש ילד אחד שהוא נושא ומבטא את כל הקשיים והבעיות.
אחותך מקשה על כולכם את החיים אבל היא אישה אומללה, חרדה, חשה מקופחת מקנאה בחייכם המאושרים. היא נעה מקיצונות לקיצונות רואה את החיים בשחור לבן, וכפי שאמרת היא עדיים ילדה קטנה שזקוקה לאהבה טוטאלית וכשששלא מקבל את מה שצריכה נכנסת להתקפי זעם נוראיים.
את ואחיך בולעים וסופגים בגבורה רבה את שגעונותיה ומסירותכם לאימכם ראוויה לציון.
אולי אם תוכלו לראות באחותכם אישה אומללה, שכבר בילדותה חשה לא אהובה לא מוצלחת, מה שעורר בה כעס ותחושות נקם על מה שאין לה, תוכלו לשאת קצת יות רבקלות את שגעונותיה.
חשוב שתדברו עם אמכם שהינה אישה חזקה שאוהבת את ביתה למרות הכל, ותלמדו מה נסבל עבורה.
אמא שלכם יודעת להתמודד עם סבל וטרור, ואולי גם רגילה וכבר לא יכולה אחרת.
לכן כדאי שעשו הפרדה בין מה שאתם לא יכולים לשאת לבין מה שהיא כן יכולה לשאת. ואפשר שתקחו יותר מרחק בנקודות מסוימות. כמו כן אולי אתם יכולים לעזור לאמכם לשים לה גבולות ולא להכנע לכל מניפולציה.
אני חושבת שהקשר בין אימך לאחותך הוא מסובך ומורכב מאוד אולי דוקא אימך יכולה להעזר בייעוץ, ואולי אחותך תצטרף אח"כ.
אני מאחלת לכם הרבה כוחות ואורך רוח, ואריכות ימים לאימך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטשה19/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)