בקשת עצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בקשת עצה
    בלהה
    15/07/2009

לא פעם אני נתקלת בהערות מחוצפות ודוקא מאנשים שאני נמצאת בקשר חם אתם. זה יכול להיות בן משפחה או חבר לעבודה. אם אני מספרת דבר מה אז התגובה היא "מה את גנובה" מה את מפגרת וכל מיני הערות מהסוג הזה. אני באופן אישי לא אוהבת את זה כי אני בעצמי נמנעת מתגובות כאלה אף אם אני עומדת מול בן אדם מטומטם, א ני לעולם לא אעיר לו כך. ואז ורק כשהשיחה מסתיימת, אני כועסת על עצמי שלא הייתי תקיפה מספיק בתגובה שלי אליו. ולא עניתי את הבעצמך מפגר או משהו כזה.. זה היה בודאי מקל עליי. התוצאה שאני כל היום בלי מצב רוח ובעיקר כועסת על עצמי שלא החזרתי לו. איך להתגבר על זה, מה אתם חושבים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מתמודדים עם חוסר טקט

רוני פרישוף
    16/07/2009

הי עירית,

אני מאד מבינה לליבך. החברה הישראלית היא חברה אלימה, חסרת טקט וילדותית. אנשים מרשים לעצמם לדבר באופן וולגרי, שלא היה מתקבל באף מדינה מתוקנת.

אממה - - אל תקחי את זה אישית. הדבר הכי לא נכון הוא להעלב ולהחזיר באותה מטבע.

להפך, קבלי את זה כסוג של מחמאה בהפוך על הפוך, כי אם באמת היו חושבים שאת טפשה לא היו מדברים אלייך ככה. זה סתם סוג של סלנג בתוך תרבות ויכוח קלוקלת.

נסי לפתח "עור של פיל" כלפי הביטויים האלו (מה שלא יזיק לך בכלל בחיים, כי את נשמעת רגישה ופגיעה קצת יותר מדי), ולהמשיך בשיחה עניינית.

הומור הוא תמיד כלי נשק מצויין. נסי להגיב בשנינות, כמו לצחוק על עצמך, או לעקוץ את בן-שיחך. העיקר לשמור על החיוך והבטחון העצמי!

אם תתפרצי בחזרה ("אתה בעצמך מפגר") זה יתפס כביטוי לחולשה ופגיעות, ועלול לפעול לרעתך.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ראויה

בלהה
    18/07/2009

אכן, טיפים חשובים שראוי לאמץ אותם. תודה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלהה הרשי לי לענות לך,,דוקא מאנשים

אלה
    18/07/2009

הקרובים לנו אין לנו צורך להעלב, מאחר והם פתוחים אתנו מרשים
    לעצמם לדבר בחופשיות למרות שאינם מתכונים כלל למשמעות המילה שהטיחו בנו

אם אמרו לך מפגרת,,בודאי שלא התכונו לכך,

כי אם באמת היית מפגרת לא היו אומרים לך זאת בפנים.

היום בכלל יש נטיה להשתמש בכנויים שונים לעיתים נעימים ולעיתים פחות
    אבל זה נותן להם תחושה להיות אין,,ובכלל לא כדי להעליב.
    אם אחד קורה לשני אחי ,,אחותי
    האם הם באמת אחים ואחיות???

אני חושבת שאת לוקחת דברים לא בפרופורציות הנכונות
    נסי להיות יותר חופשיה,,לא לקחת ברצינות ,כי באמת הדברים לא מכוונים ברצינות

ולהשתלב בחברה יותר בקלילות,,לא להיות מקובעת לזרום עם החיים העכשוויים.

כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו