מבקשת עצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מבקשת עצה
    מ
    16/07/2009

שלום,

אני בת 30. ההורים שלי היו דיי מבוגרים שנולדתי, לפני 8 שני אבא שלי נפטר בגיל 77 ונשארתי עם אמא (כיום היא בת 70). אחרי שאבא נפטר, אמא נכנסה לדיכאון קשה ועד היום מקבלת טיפולים (הכדורים כבר לא עוזרים - עברה לטיפול חשמל). הבעיה היא שכל 8 שנים האלו אני מנותקת לגמרי מהחיים וחוץ מלהיות בעבודה אין לי חיים - כל שאר הזמן אני צריכה לטפל באמא בצורה זו או אחרת - היא לא עושה כלום בבית, אז אני כל הזמן מכינה אוכל (ואז האוכל שהכנתי לכל השבוע היא אוכלת ביום ואני צריכה להכין הכל שוב). היא לא מוכנה שאנשים זרים יתקרבו אליה - מיד נכנסת למצב הדיכאון שוב - לא מדברת, לא אוכלת וכד' למשך חודשים.

אני כבר לא יכולה להמשיך ככה, אני רוצה חיים משלי אבל כל החברות שהיו לי פעם מזמן נעלמו, כל חבר שהיה בסוף עוזב אותי בגלל שאני חייבת לטפל באמא ואני גם לא יכולה לעזוב אותה כי מצבה שוב פעם ידרדר. לפחות כשאני עושה בשבילה הכל והיא באשליה ש"הכל בסדר" יש לי קצת חופש - לעבוד, להסתובב בערב כמה שעות, לנסוע לכמה ימים לחו"ל.

היא לא רוצה כמו כל אמא אחרת שלבת שלה תהיה משפחה וילדים, היא כאלו מרגישה שאני החלפתי את התפקיד של בעלה וזה מה שצריך להיות לדעתה.

אני פשוט לא יודעת מה לעשות...אין לי משפחה או חברים שיכולים לעזור.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחריות על שלום הורה מבוגר

רוני פרישוף
    17/07/2009

שלום אולגה,

גיל 30 הוא זמן מצויין לפרוש כנפיים ולעוף מהקן. גם אם בקן נשאר הורה מבוגר ואומלל. אין שום סיבה שתקריבי את חייך עבורו. המחיר שאת משלמת יקר מנשוא!

טיפול אינדוידואלי, או לחילופין טיפול משותף לך ולאימך, יעזור לך ליצור נפרדות פסיכולוגית ופיזית מאימך.

בעזרת טיפול תביני שיש גבול ברור לאחריותך על חייה ושפיותה של אימך.

אמא תסתגל בקצב שלה למצב בחדש. יש הרבה גורמים בקהילה שיכולים לעזור (רווחה, בריאות הנפש, ביטוח לאומי). כאשר היא תבין שאת לא לרשותה באופן אוטומטי, לא תהייה לה ברירה אלא להתרגל לקבל עזרה מאנשים אחרים. אם לא יהיה מנוס מאשפוז או סידור בדיור מוגן, גם שם היא תקבל טיפול טוב ומענה לצרכיה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו