מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רק רוצה לאהוב...אדווה17/07/2009
הי....רציתי להתייעץ....אני בת 28 ומעולם לא הייתי במערכת יחסים זוגית....זה קשור כנראה לכל מיני סיבות כמו ביישנות,חוסר בטחון,נכות מסוימת....כיום אני דואגת לעצמי ומזה כמה זמן שאני אצל פסיכולוגית....
העניין הוא שאני לא מסוגלת לדבר איתה על הנושא והחסך הזוגי...היא אמנם יודעת שלא היה לי...אבל אני פשוט לא מצליחה לשוחח על זה ...גם לא עם חברה ובטח לא עם אני יוצאת לדייט ....אני מתקשה ליצור שיחה איטימית מאחר ואין לי מממש מה לספר בנידון....אני יכולה לשוחח על הענינים הרגילים שבשגרה אבל עם מתחילים לשאול אותי מתי החבר האחרון או הסקס האחרון(....)אני מתחמקת ומעבירה נושא...הקושי הוא שאני למשל יוצאת עם בחור לדייט ומן הסתם מתישהו עולה השאלה הזו....אין לי מושג מה לומר....אני לא מסוגלת לומר שלא היה לי...אני לא בת 19...אני בת 28 וזה די מוזר שבגילי לא אהבתי ולא התנסיתי....אני לא יודעת אם מישהו יבין ולכן הפגישות לא מובילות לשיחות איטימיות ויותר מכן-אני חותכת ולא נפגשת מהפחד שהן יגיעו לשם....עם הפסיכו' גם קשה לי להיפתח לנושא המיני ...לא חויתי התעללות חלילה או משהו אני משערת שזה מחוסר ביטחון שלא טופל ובשנים האחרונות הצטרף החשש והחרדה מחוסר הניסיון.....בקיצור גם עם הפסיכו' לא מסוגלתץ להיפתח...הקושי הרב הוא לצאת לדייט ולהגיד לא היה לי...זה מן בושה ...או משוה...כי אז הוא ישאל איך לא היה לך ולמה ....ואין לי נסיון מיני...ניסיתי בעבר כשיצאתי עם מישהו להתנשק איתו ויצא רע...מרוב שלא ידעתי איך....מה לעשות?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק רוצה לאהוב
רוני פרישוף17/07/2009הי גל,
איזו כותרת מקסימה בחרת למכתבך: "רק רוצה לאהוב"
מה יותר אמיתי, כנה, חיובי ובריא מכך?!
ועם זאת, עטוף בכל כך הרבה פחדים וקשיים, שאפילו הדיבור על כך כמעט בלתי אפשרי..
טוב שאת נמצאת בטיפול, זו בהחלט הדרך הנכונה.
נראה לי שהמטפלת "מחכה לך", שתגיעי לעניין בדרך ובקצב שלך, ואילו את "מחכה לה" שתיפתח את הנושא, תוביל ותשאל. מרוב שאתן מחכות בסבלנות זו לזו, הנושא הכי חשוב נשאר דומם...
אני מציעה לך להדפיס את הדברים שכתבת כאן, ולהראות לה.. את יכולה גם לרמוז לה שיש נושא שקשה לך לדבר עליו, בתקווה שהיא תרים את הכפפה ותדובב אותך בעדינות.
כאשר מתחילים לדבר על אהבה, מיניות, גוף ואינטימיות, מרגישים הקלה גדולה, מעצורים מתרככים, והדרך למעשים נסללת.
תהיי אמיצה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב....
אדווה17/07/2009הי רוני ותודה על תגובתך ! כן ..אני משתוקקת לאהוב...יש לי הרבה מעלות חיוביות והרבה אהבה לעניק ורוצה לקבל גם...הצלחת לקלוע בתיאור שלך בקשר אליי ולמטפלת....אני גם מרגישה ככה...הבעיה היא שניסיתי וגם היא ניסת ואני מתחמקת...אני לא מסוגלת..אולי מתבישת ...לא יודעת ..ניסיתי כמה פעמים לפתוח ואני אמרתי לה שתעזוב...והיא לא רוצה ללחוץ...וזה כבר שנתיים שמדברים על דברים חשובים אחרים אבל לא על מה שאני באמת רוצה וצריכה בחיי:( אני בורחת מהדיבור..בכלל דיבור זה לא קל לי...אמרתי לך בעיקר בשיחות איטימיות אני ישר "מתקפלת"..כשאמרתי שניסיתי לשוחח איתה על המיניות והזוגיות עיא אמרה שצריך להעיז ולנסות...זה לא ממש עוזר לי לשמוע את זה..כי יש לי קושי כמו שרשמתי במכתב הקודם...אני אשמח אם תתיחסי גם לזה אבל גם למה ששאלתי בנוגע למה אני עונה או איך מתמודדת עם שאלות של בחור מתי הקשר האחרון ,כמה קשרים/סקס....תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך, על מין ופתיחות
רוני פרישוף18/07/2009הי גל,
אני לא יודעת מה הסיבה למעצורייך הגדולים.
יתכן שגדלת בסביבה שמרנית, והפנמת מסרים שליליים לגבי מיניות האישה.
יתכן שבאופן כללי את בחורה מופנמת, והדיבור על מין והמין עצמו נחווים כפלישה לא נעימה.
מין ומיניות, הן בקשר זוגי והן של האדם עם עצמו, הם דברים טובים ובריאים, הם טעם החיים.
נסי בכל כוחך לתפוס אומץ לפתוח את הנושא עם המטפלת שלך, כדי לקדם את עניינך. סמכי עליה. היא אשת מקצוע וזהו תפקידה, כפי שתפקידו של רופא לגעת ולטפל באזורים מוצנעים.
לגבי גברים, תתפלאי אבל יש גברים רבים שנמשכים לסגנון שמרני ולחוסר נסיון במין. אחרים צפויים להגיב בקבלה, אם את תשדרי שאת מקבלת את עצמך. את כמובן לא חייבת לפרט לגבי נסיונך, ובהחלט אפשר להטות את השיחה לדיבור על ההווה ולא על העבר.
אם יהיה צורך, תוכלי להעזר בעתיד בטיפול מיני, שמקנה טכניקות של הרגעה, התגברות על מעצורים ומיצוי ההנאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)