יעוץ-חוסר ביטחון חברתי,קבוצות תמיכה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יעוץ-חוסר ביטחון חברתי,קבוצות תמיכה
    אלון
    22/07/2009

שמי אלון בן 31 מהנדס מחשבים, לפי דעתי לא יודעה אך להתנהג בחברה, כפי הנראה מחוסר ביטחון נמוך אשר יוצר לי בעיה ביצירת קשרים חברתיים,מציאת חברה, מציאת מקום עבודה טוב.

לדוגמה:
    >כאשר אני נמצאה בסביבה ואני רוצה לפתוח בשיחה עם בחורה, אני מרגיש "ריק" לא יודעה מה להגיד.
    >בראיונות עבודה (מאז סיום לימודי עבדתי ב-3 חברות במרכז) בתחום המקצועי אני מרגיש מאוד מקצועי, אבל בשאלות מסביב, בשאלת "השכר" לא יודע כיצד לענות, דבר אשר גרם שבכל מקום עבודה השכר היה נמוך יחסית לשוק או חברים לעבודה (צוות).

מה לעשות?

>>>>>האם שיחה עם פסיכולוג תעזור או שעדיף קבוצות תמיכה שונות. חשוב לי לציין שלפני 5 שנים הלכתי למספר מצומצם של פישות אצל פסיכולוג (פרטי), אני אישית הרגשתי כבר בפישה ה-3 ביזבוז זמן בגלל שאני לא מתקדם לשום מקום.
    בעיה נוספת שבגלל הפגישות שהייתי, קשה לי להבין אך פסיכולוג יכול לעזור לי.
    מצד אחד חשבתי ללכת על פסיכולוג פרטי,(בגלל המקצועיות וגם בגלל הסודיות), אבל אין לי כסף.
    מצד שני אם אלך לרופא המשפחה ולבקש הפניה לפסיכולוג ציבורי, אהיה יותר "חשוף".

>>>>>>מה אם קבוצות תמיכה (שמעתי פעם ברדיו שיש דבר כזה),אשמח לקבל המלצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קבוצות טפוליות

יפעת קלוש יגל
    22/07/2009

שלום אלון

ראשית נראה שאתה נחוש לעזור לעצמך וזו כבר התחלה טובה.

אם זו הבעייה המרכזית שלך ובשאר התחומים תפקודך תקין, קבוצה טיפולית שעוסקת בקשרים ויחסים בין אישיים מאוד יכולה לעזור לך

ישנן קבוצות בשרות הציבורי, אבל גם בפרטי, במיוחד במכונים פרטיים. נסה דרך האינטרנט ואני בטוחה שתמצא מענה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת קבוצת טיפול מתאימה

אלון
    23/07/2009

יפעת תודה,

בהמשך לתשובה של יפעת: הבעיה המרכזית, מאוד משפיעה על שאר התחומים אבל אני מספיק חכם כדי לתפקד ביום יום כמו כל אדם נורמטיבי.למרות שזה מעיק ומרגיש שיש לי משקולת על הגב.

כמו שכבר ציינתי:
    # למשל אם ישאלו "האם יש לך חברה" תמיד יהיה לי תרוץ טוב, אבל אך אחד לא יודע שהסיבה האמיתית היא שאני לא יודע אך ליצור קשר (כמו שכתבתי אם אני כבר יוצר קשר לאחר מספר משפטים, אני לא יודעה על מה לדבר-מרגיש כמו מחשב עם הרד-דיסק ריק)
    #למשל נושא השכר בראיונות עבודה בודה או ביצוע משאי ומתן בחיי היום יום, בהרבה מאוד מקרים אני מרגיש מבואס בגלל שפישלתי כי לא ידעתי מה/אך לדבר ולהתנהג.

אז אך בוחרים קבוצה נכונה?

>>אני לא רוצה להגיע לקבוצה ולאחר מספר פגישות לראות שאני לא מתקדם לשום מקום,
    >>האם הטיפולים דיסקרטים (אך מתמודדים אם הנושא, האנשים שמסביב-מחוץ/פנים הקבוצה)?
    >> אך ידעים כמה פגישות צריך (האם כל חברי הקבוצה מתחילים ומסיימים ביחד), באיזה שלב אני צריך לראות תוצאת?

@@@@ בשלב זה, קשה לי לתפוס אך פגישה עם אדם (פסיכלוג) או קבוצה יכול לפתור בעיות שלי, בעיות של מטופלים.

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצה טיפולית

יפעת קלוש יגל
    26/07/2009

שלום אלון

כפי שציינתי קבוצה העוסקת בקושי ביחסים בין אישיים יכולה לעזור לך.
    קבוצות אלו דיסקרטיות והמשתתפים מחוייבים לסודיות הדדית.

לגבי שאר השאלות קרא יותר על טיפול פסיכולוגי ואופן השפעתו, ובכללל אתה יכול להפנות שאלות אלו למקום אליו תפנה.
    בדרך כלל יש פגישה אישית לפני שמצטרפים לקבוצה וזו הזדמנות לשאלותיך

אני חוששת שחלק מהקושי שלך הוא יוזמה ולפנות לחפש קבוצה זהו סוג של יוזמה מול אנשים מה שכנראה קשהלך. אזור כוחות עשה צעד לשינוי, ושיהיה לך בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו