מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה דחופהניני26/07/2009
אני מאוד צעירה בת 12.יש לי חברה טובה שהיא מאוד שונה מכולם עברה עליה פעם תקופה קשה שהיא לא דיברה עם אף אחד אבל היום היא בסדר. יש לה תחביבים שונים ואף פעם לא היה לה חבר. הייתי אצלה והיא סיפרה לי שהיא מעדיפה בנות. לא נבהלתי כל כך אבל אז היא סיפרה לי שהיא התנשקה צרפתית עם הילדה למרות שהיא רק בת 12 והיא גםנגעה לה באיזורים מאוד אינטימים ולפי מה שהיא מספרת גם הילדה ההיא עשתה ככה. מאוד מוזר לי כל הקטע ואני לא יודעת אם לספר או לא כי זה בוער לי כי היא סיפרה פרטים מאוד אינטימים וקשה לי לשמור. אני מפחדת לספר להורים שלי כי אני דואגת אם הם לא ייתנו לי להסתובב איתה. אני גם לא יודעת אם אני רוצה חברה שהגיעה לשלבים מאוד מתקדמים מבחינה מינית והיא אומרת שאם הילדה השנייה תרצה היא מוכנה להיות איתה גם בלי בגדים. אני בכלל לא כזאת ומאוד מבייש אותי לדבר על נושאים כאלה ובגלל זה אני לא יודעת אם אני אוכל להיות חברה של ילדה שהיא גם לסבית וגם התנשקה צרפתית בגיל כל כך צעיר.
בבקשה תעזרו לי אני באמת לא יודעת למי לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות בגיל צעיר
יפעת קלוש יגל26/07/2009שלום ניני
בגיל שלך מיניות היא דבר מרגש מבלבל מושך ומפחיד.
הבשלות המינית שונה מילדה לילדה, לחברתך התנסות לסבית, אך אין זה ודאי שהיא לא תתנסה עם בנים בשלב אחר בחייה.
דוקא משום שההתנסות היא עם בת ובהסכמה, אפשר והיא חשה פחות מאויימת ויותר בטוחה ומרשה לעצמה לעשות דברים שאת לא היית מעלה על דעתך לעשות עם בן. נשמע שזה על הגבול הדק, בין התנסות מינית לסקרנות מינית שקורת גם בגילאים צעירים יותר.
אם זו חברה טובה ספרי לה על חששותייך שאולי היא לא בשלה למה שעושה. את גם יכולה להמליץ לה לפנות למבוגר שיעזור לה לחשוב על מה שועשה. אמרי לה שאת חשה לא בנוח מתאוריה החושפניים (שדרך אגב בעיני מדאיגים אפילו מהמעשה עצמו) באופן כללי תהיי חברה עם מי שנוח לך.
אם את חושבת שהיא נמצאת בסיכון רגשי או פיזי במצב הזה הייתי ממליצה לך לפנות למבוגר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)