מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מצב נפשי ותגובה פיזיולוגיתניר27/07/2009
שלום ,
אני נמצא במצב נפשי די ירוד, חרדות, מתחים,הדחקות, בדידות,דכאון מסויים, כבר כמעט שנה. אני מתכנן בתקופה הקרובה להתחיל טיפול פסיכולוגי. שמתי לב, שמהלך השנה הזו, שגם הבנתי שאני שרוי בסוג של מצוקה נפשית, אני מרגיש צורך לשחרר אוויר כל כמה שניות/דקות, לאו דווקא בהתקף חרדה רגעי או משהו בסגון, אלא באופן קבוע אני מרגיש צורך להוציא אוויר ולאחר מכן אני מרגיש הקלה מסויימת, וחוזר חלילה. אני מתפקד פחות או יותר רגיל, עובד,עושה ספורט וכו'. למרות שאני חש תשישות נפשית ופיזית, שאני משער שהיא בעקבות מצבי הנפשי.נבדקתי אצל רופא המשפחה בזמנו והוא אמר שמבחינת הנשימה שלי הכל תקין. האם יתכן כי תופעת הנשימות שתארתי נוצרה בעקבות המצב הנפשי שאני נמצא בו? והאם יכול להיגרם מכך נזק בריאותי אם זה נמשך לאורך זמן?
אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוף נפש ונשימה
רוני פרישוף27/07/2009שלום ניר,
יש קשר הדוק בין גוף לנפש. הגוף מגיב בצורות רבות ומגוונות למצבנו הנפשי. תופעת הנשימה שאתה מתאר היא נפוצה ובהחלט יכולה לנבוע ממתח נפשי. (וטוב שבדקת דברים נוספים).
התופעה בהחלט לא מסוכנת, אך מעיקה, וטוב שאתה מתחיל טיפול בקרוב.
עד שמתחיל הטיפול, תוכל לנסות תרגילי הרפייה ונשימה, שיעזרו לך להרגע ולהיות מודע יותר לגופך.
לדוגמא, קח לך חצי שעה לשבת נינוח בעיניים עצומות, להקשיב לנשימתך הטבעית מבלי לשנות אותה. שים לב לקשר בין הנשימה לתחושות גופניות אחרות. נסה לדמיין שאתה נושם עמוק "אל" איברים מסויימים, כמו הבטן, הלב, קצות האצבעות. דמיין שאתה במקום נעים ורגוע, ובכל נשימה נהנה מהאוויר הצח. נסה לחשוב מחשבות חיוביות על התהליך הטיפולי הצפוי לך, ועל השינויים לטובה שאתה רוצה לחולל בחייך.
תרגיש טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)