מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חלומות\מטרות וקנאה.אנונימית27/07/2009
שלום, אני נערה בת 15 - חודש הבא 16. אני מעדיפה להציג את עצמי כאנונימית מטעמי האישיים.
יש לי בעיה מאוד מסויימת שאני מאוד קנאית, ויש לי כמה מטרות בחיים שאני רוצה להשיג בזמן הקרוב אבל אני סבורה מאוד שלא אצליח.
עליי, באופן כללי: לא אדם חברותי במיוחד - קשה לי להקשר לאנשים, בעיקר כי אני ביישנית למדי. 3 שנות חט"ב למדתי בכיתה אקדמית, כאשר בכתה ט' הייתה לי נפילה חדה מאוד בגלל דברים מאוד אישיים שעברתי, אם כי בסוף שנה הצלחתי לעלות בחזרה, ואף הייתה לי אפשרות להמשיך בכיתה אקדמית גם ב-י', אבל החלטתי שאני ממשיכה בביוטכנולגיה. השנה, כיתה י', עברתי בהצלחה גדולה את הבגרות במתמטיקה 05 עם ציון סופי 100, וכל שאר הבגרויות היו קלות למדי. עולה לי"א עם ממוצע גבוה בתעודה. בקצרה, אני תלמידה מצטיינת. אני מציירת וזה התחביב שהכי חשוב לי. אם כי לא ברמה מקצועית, אבל אני עושה ולומדת דברים לבד, ובכלל אני די יצירתית. שרה מעט, שוב, לא מקצועי. אני אדם שמאוד שואף לשלמות ברמות מטורפות, אוהבת סדר ונקיון. מתנדבת במד"א. אני באה ממשפחה טובה, מחונכת היטב, והדוקה לדת שלי (יהודיה), אבל אני לא אדם דתי או חרדי.
[המשך בתגובה]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך, הבעיה
אנונימית27/07/2009וכעת, הבעיה שלי.
המון אנשים פגעו בי, כי אני קלה לניצול, וכי אני בשפה הפשוטה- אדם די טיפש. אני לא יודעת להסתדר לבד ליד אנשים, ואני נותנת יותר מדי אמון באנשים, וסומכת עליהם בקלות. המצפון שלי גם מאוד חזק, כך שאני בדר"כ לא פוגעת באנשים, ואם כן אז זה רק בטעות, ואני מיד מתנצלת.
ואני... אני די רוצה "להחזיר" לאנשים האלה. לא לפגוע בהם, אבל כן להראות להם שאני טובה מהם, כי אני מאמינה שאני באמת אדם טוב יותר מהם. ורובם יודעים את הרצונות שלי, אז אני רוצה להראות להם שאני השגתי את שלי והם לא, שלי זה מגיע ולהם, על מה שהם עושים, לא.
זה נשמע מעט אנוכי והתנשאותי, אבל למרות הבטחון העצמי וההערכה העצמית הנמוכים שלי, אני מאמינה שאני אדם טוב. וכדי לא לפגוע בהם, אני רוצה רק להראות להם שלי מגיע מה שלהם לא.
עכשיו אולי זה ישמע שטותי וילדותי, אבל אני מאוד רוצה להקים להקה או לשיר לבד, ולהיות מישהי מאוד מוכרת. אבל דבר ראשון - אני לעולם לא הייתי בפיתוח קול, ואף על פי שאני יכולה לשיר, אני לא שרה נכון וזה גם אולי מונע ממני להגיע לצלילים מסויימים, ואני לא יכולה לאפשר לעצמי מבחינה כספית שיעורי פיתוח קול. דבר שני - אני לא רואה סיבה שדווקא אני, מכל העולם, אצליח להשיג את המטרה שלי, ועוד בזמן הקרוב...
ולפעמים זה מאוד מכניס אותי לדכאון. אני לא בדיוק יודעת למה פניתי לכאן - כי אני רוצה שתייעצו לי איך אני יכולה להגיע למה שאני רוצה, או כי אני רוצה שתעזרו לי לשכוח מהחלומות (שבאמת אפשר לקרוא להם רק חלומות..) שלי.
ובאשר לקנאה: לפעמים אני רואה אנשים שהם לא באמת שרים טוב, או מציירים טוב, והם מאוד מאוד מצליחים. זה מעורר בי קנאה מאוד עזה, ומוריד מאוד את הבטחון העצמי שלי, עוד יותר.
יש לי עוד כמה בעיות אבל בעיקר אני רוצה לדון בזו.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחור ולבן לעומת ראייה מורכבת
רוני פרישוף28/07/2009הי אנונימית,
את מצטיירת כנערה מאד מוכשרת, עם הרבה כוחות, עולם פנימי עשיר, חיי דמיון ושאיפות גבוהות לחיים.
לפעמים צעירים מוכשרים מרגישים לחץ פנימי להצליח מהר ובגדול, עוד בטרם הבשילה אצלהם היכולת להציב מטרות הדרגתיות, לתכנן תהליכים לטווח ארוך ולהתמודד ביעילות עם הקשיים והתסכולים שבדרך.
הפער בין השאיפות הגדולות לבין התחושה שהמטרה מאד רחוקה יוצר הרגשת תסכול, הרגשה שהמטרה בלתי אפשרית, ופוגע לך בבטחון העצמי ובמוטיבציה.
באופן כללי, את נוטה לפערים גדולים ולראיית העולם בשחור ולבן (הכל או לא כלום, טוב מול רע וכו').
ראייה זו אופיינית כמובן לגילך, אך גורמת לך לסבל ולקושי לתפוס את עצמך ואת סובבייך באופן מציאותי ומורכב יותר.
בדרך כלל, לכל אחד, גם לך, וגם לאלה שאת נפגעת מהם - יש יתרונות וחסרונות, נקודות חוזק וחולשה, רגעים של טוב ורגעים של רוע. ככל שתביני את המורכבות האנושית ותלמדי להסתדר איתה, תגלי שהבטחון העצמי שלך מתייצב, שאת מסוגלת לתכנן תהליך לטווח ארוך ולעמוד בו, שאת פחות נפגעת מחברייך ולומדת להסתדר איתם, ושרמת הקינאה נרגעת.
אני מזמינה אותך לקרוא ספר מעולה "הדרמה של הילד המחונן" מאת אליס מילר, אני מאמינה שידבר אלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)