מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בבקשה דחוף!!!!ריקה27/07/2009
שלום!
אני בת 28 נשואה +1 ויש לי בעיה חמורה עם אימי. אמי עכשיו בשלביי גירושים( מהבעל השני) מאוד מכוערים.יש משפטים על חלוקת רכוש. משום מה נראה כי אימי מסרבת להאמין ולהבין שזה נגמר הוא כבר נמצא במערכת חדשה מזה זמן.כפי הנראה לכל הסובבים אותה היא מתחילה לאבד את השפיות מתנהגת מאוד מוזר ואפילו אני כביתה אינני מסוגלת להיות בסביבתה יותר משעה.היא מאוד תוקפנית לא נעימה משקרת בקצב מסחרר מכחישה דברים מעליבה את כולם מאשימה את כולם מתעלמת מכל צרכיהם או רצונתיהם של אחרים ואפילו מתנהגת ברוע.אנחנו כמשפחתה מאוד מודאגים ומנסים לשכנע אותה ללכת לפסיכולוג לדבר עם מישהו והיא לא מוכנה ומשוכנעת שהיא מושלמת (כך היא אומרת).אני ודודתי(אחותה) מתכננות לדבר איתה ולהסביר לה איך היא נראית מבחוץ ולנסות לשכנע אותה ללכת לשיחות רציתי עצה מכם איך לשכנע או לגרום לה להבין שהיא כבר מתנהגת לא בשפיות???יש לציין שאימי תמיד הייתה אדם אגואיסט בהכחשה ואדם שאוהב את עצמו מעל הנורמל ולכן כשחברתה חולת הסרטן מבקשת ממנה לא לעשן לידה היא פשוט מתעלמת.או כשאחותה הדתייה מבקשת ממנה לא להדליק אצלה אש בשבת היא פשוט שמה פס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לאמא
רוני פרישוף29/07/2009שלום לך בת מודאגת,
אני מאד מעריכה את הדאגה הכנה ואת האכפתיות הרבה שלך כלפי אימך.
אמא מצטיירת כאדם קשה, קפריזי ואנוכי. הרבה בנות היו שומרות לה טינה ומפנות לה עורף, אך לא את. את מכילה את הכעסים, החסכים והתסכולים שבודאי נצטברו בך במשך השנים, ומנסה לעזור לה להתמודד טוב יותר עם עצמה ועם החיים. כל הכבוד.
מה שאת ודודתך מתכננות קרוי "קונפרונטציה". אתן מתכוונות לשים מול פני אימך "מראה" להתנהגותה ולמצוקתה, באופן תקיף שלא תוכל לחמוק ממנו.
זה נשמע לי רעיון טוב, אם כי חשוב לא פחות לבטא המון אהבה, אמפתיה וקבלה, כדי שהמסר יעבור כמסר של עזרה ולא כמסר שהיא עלולה לפרש ככעס ותוקפנות (עליו היא עלולה להגיב במגננה).
אפשר להעלות את הדברים על הכתב, כדי לתת לה הזדמנות לחזור ולקרוא, לאחר שתרגע מהשוק הראשוני.
אפשר גם להציע לפנות לטיפול יחד, בהרכב כזה או אחר (אפילו רק את והיא). אפשר להציג את זה כצורך שלך, ולבקש האם היא מוכנה להצטרף למענך. אם היא תרגיש פחות "מסומנת" אולי הנכונות שלה לשמוע איש מקצוע תעלה.
מעבר לכך, כדאי שתזכרי שאימך היא אדם מבוגר, האחראי לבחירותיו, למעשיו ולתוצאותיהם. את אדם עצמאי, נפרד ממנה, שמקימה משפחה גרעינית משלך. כדאי שיהיו ביניכן גבולות תקינים, ושתקחי לעצמך רשות לשמור מרחק בתקופות שהיא בלתי נסבלת. את יכולה להיות מעורבת רק עד גבול מסויים, שמעבר לו המחיר עבורך יהיה כבד
בהצלחה לך ולאמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)