מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם להמשיך להתקשר למרות הדחייה ?בלהה28/07/2009
בני בן 27 סטודנט, כשהיה קטן היה שקט מופנם, לא היו בעיות התנהגות בינו לבין המשפחה. בתקופת ההתבגרות הרבה להתבודד, לא התרגשנו מזה... היו מצידו כל מיני נסיונות להתחבר עם חברים, הרגשתי בליבי שהיה נסיון מצידו למצוא חן בעיניהם, אם זה בארוח בבית ולאפשר לחברים לאכול ולגעת בחטיפים בלי גבול... הוא הבין כנראה שזה לא בסדר ואחרי זמן הפסיק את הקשר בינו לבינם מרצונו. אפשר לומר שרוב חייו הבוגרים יחסית היה בודד ללא מסגרת. לא אהב את הרעיון ללכת לייעוץ פסיכולוגי. היום לומד בעיר אחרת באוניברסיטה. היחסים בינו לבינינו ההורים הם בנתק רוב הזמן. מתקשרים שולחים הודעות אין תגובות אין מענה. תמיד מתלונן שעשינו לו רע ושהוא סובל בחיים בגללנו, וכנראה שהוא מרגיש טוב יותר כשהוא בנתק מאתנו. לאחרונה שמתי לב (האם) שהוא הגיב להודעה שלי ואפילו הסכים שנפגש בעיר שלו. שמחתי ונסעתי. לא יודעת, לדעתי זה בגלל שהיה צריך מנקה לבית, ואמנם ניקיתי את כל הבית, אני חושבת כך כי אחרי הניקיון, הוא חזר לסורו, וניתק מגע ולא מגיב להודעות, האם באמת זה בגלל שהיה צריך מנקה, נותרתי בתחושה קשה. אנחנו מתגעגעים אליו מאוד, רוצים להיות אתו, לשוחח אתו לנשק אותו, והוא מצידו מתרחק, לא מעוניין לא מגיב ומסנן בטלפון מתנכר מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם הבן
יפעת קלוש יגל28/07/2009שלום בלהה
כמיהתך לקשר קרוב יותר עם בנך מובנת, וכך גם כאב הדחייה.
נשמע שבנך סיגל לו במהלך חייו את הבדידיות כאורח חיים והתמודדות, אולי חווה הרבה אכזבות ודחייה ומעדיף להשען על עצמו ולא להזקק לאחרים. למרבה הצער זה כוללל אתכם ההורים.
אפשר שיש בו כעס עליכם על שלא התרגשתם כפי שכתבת מהתבודדותו בצעירותו, אולי ציפה שתמצאו דרך להוציאו ממעגל זה. את מספרת שכבר מצא חברים, הם לא היו לרוחך, גם אם צדקת, הוא בודאי חווה את נסיונותיו לחברים כזוכים לבקורת.
נראה שהשפעתכם עליו בצעירותו הייתה גדולה וכעת הוא גם עובר תהליך של נפרדות ועצמאות התקין לגילו, אך גם מוקצן בשל מה שתארתי.
נשמע שיש בבית תמה סביב ניצול, את חשת שהחברים מנצלים אותו ועכשיו את חשה מנוצלת על ידו, כדאי לשוב על הנושא.
כהורים עלינו להיות סבלניים גם לדחייה ולתקופות קשות יותר ביחסים עם הילדים, ואולי מה שלא קרה בגיל ההתבגרות קורה עכשיו. נסי למצוא הזדמנות לדבר אותו לספר על אהבתך אליו, להודות שיתכן ועשיתם טעויות, ואתם מצרים על כך. נסי לברר על מה הוא כועס,ואולי היום הוא כן יסכים ללכת לטיפול. בכל אוניבריסטה יש שרותי ייעוץ וטיפול לסטודנט.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה על תשובה עניינית
בלהה30/07/2009מודה לך מאוד על תשובה עניינית. בעקבות תשובתך עשיתי דבר שלא הייתי בטוחה שאני רוצה לעשות. ישבתי וכתבתי לו מכתב עם מלים שיצאו מן הלב. אני תקווה שזה יעזור. תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)