לא יודע מה לעשות - אין מי שיעזור

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא יודע מה לעשות - אין מי שיעזור
    שלום
    31/07/2009

שלום אני בן 19 יש לי בעיה שאני לא עושה כלום בחיים ואין לי חשק לעשות כלום (יש לי פטור מהצבא בגלל בעיות ראיה) לא בא לי ללכת לעבוד מצד שני לא בא לי להיות בבית כל היום. אבל אני לא יודע מה לעשות עם עצמי כלום אומרים שאני סתם ילד קטן ואף אחד לא מתייחס אלי ברצינות הייתה לי חברה אבל איך שהיא הכירה אותי היא עזבה אותי גם זה בגלל שאני סתם ילד קטן ומפגר יש לי חיים קשים מאווודדד בלי קשר לזה שאומרים שאני ילד אני לא מבין מה כולם רוצים ממני אני לא יודע איך להתבגר אין לי חברים אין לי חברות אין לי כלום בחיים אני לא יודע איפה להכיר חברוים\ת מה לעשות איך להתבגר ?? נ"ב הייתי בבריאות הנפש אמר הפסיכיאטר שאני לא צריך כדורים הייתי אצל פסיכולוגים (כבר נגמר לי הכסף בגלל זה) כלום לא עוזר אין לי כוח לעשות כלום עם עצמי וכל הזמן אומרים לי שאני ילד קטן כל מי שמכיר אותי. האמת שאני לא יודע כלום בחיים ואין לי כוח וחשק ללמוד או לעבוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה

יפעת קלוש יגל
    31/07/2009

שלום שי
    אתה נשמע מאוד מיואש ובודד, במבוי סתום וחסר תקווה.

מכל הדברים שכתבת המפתח הוא לצאת מהבדידות. כתבתב שהיית בטיפול וזה לא עזר. אולי כדאילך לנסות טיפול קבוצתי לאנשים עם קשייים חברתיים. זו גם דרך להכיר אנשים.

אתה מאוד ביקורתי כלפי עצמך, ואולי גם לאחשים וזה מה שמרחיק אותם.

אני לא מבינה מה זה ילד קטן, לי נראה שאתה בדיכאון. גם יצאת מהמסלול האופייני לבני גילך שהוא צבא, מה שעוד יותר מבודד אותך. אינני יודעת עד כמה בעיית הראייה משפיעה עליך בתפקוד ובדימוי העצמי. וכמו שכתבת יש לך כנראה הרבה סיבות לקושי שאתה חווה.

אם תחום הטיפול הפסיכולוגי לא מדבר אליך יש היום אלטרנטיבות מתחום הטיפול האלטרנטיבי, קבוצות מדיטציה ועוד הרבה דרכים לשינוי והתפתחות.

נסה לשתף קרוב משפחה או מישהו שיעזורלך לבחון אפשרויות שיכולות לעזור לך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה

אדווה
    02/08/2009

שלום !היה חשוב לי לענות לך..כבעלת נסיון בנכות זאת:קודם כל לגבי הטיפול הפסיכולגוי,אני לא פסיכולוגית אבל להגיד לא עוזר לי זה תלוי כמה זמן נתת לטיפול..אם היית 20מפגשים ולא הרגשת שינוי זה לא מפתיע כי זה לוקח המון זמן!חוץ מזה,דווקא בגלל היותך צעיר בגילך קיימות אפשרויות רבות לשילובך בחברה,אני לא יודעת אם אתה מקבל קצבה אם לא כדאי שתפנה לב.לאומי,בכל מקרה גם אם אתה כבר מוכר שם פנה למח' שיקום.יש היום ייעוץ לגבי תעסוקה ושילוב בחברה,סבסוד לימודים אקדמיים והכל במסגרת תהליך ותקציב שיקום המגיע לבעלי נכות.לגבי צבא-אם אתה רוצה תמיד אפשר להתנדב זה כמעט אותו דבר למעט פטור משמירות :) יש גםהרבה קורסים המותאמים ללקויי ראייה כמו מחשבים עם תוכנות הגדלה ,מוסיקה ועוד.אתה מוזמן להביט באתר השרות לעיוור.ויש גם עו"ס שיכולה לעזור בקטע הרגשי /קבוצות תמיכה ללקויי ראייה.בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו