מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריך עזרהשי02/08/2009
עבר עלי 5 חודשיים אינטסיבים מאוד עברתי דירה בעקבות ההורים שהתגרשו אני אמא שלי והאחיות שלי עברנו עיר זו באמת הייתה התקווה שלי שהמעבר יחזק אותי ויתן לי מוטיבציה לחיים אחרי שנים של מתח ולחץ ודיכאון המצב העכשוי אחרי שכל המעבר דירה ולעשות את הבית החדש הכל היה על אחריות שלי ובכלל חודש לפני המעבר מרוב שהיה כלכך לא נעים בבית שאבא שלי כל שניה אומר לי "לא רוצה לראות אותך" "אתה ואמא שלך תצאו כבר מהבית" הלכנו לגור כמה זמן אצל סבתא שלי עם כל החפצים הארוזים ובאלגנים וחיכנו עד שהדירה החדשה תתפנה ישנו 5 אנשים בתוך חדר וחצי אני לא אפרט יותר מידי אני רוצה להדגיש את הנושא בבאמת היה דרך קשה עד שהגעתי ליעד של דירה חדשה מנותקים פיזית וריגשית מהדמות הזאת של אבא שלי שבוע שאנחנו פה וכבר אמא שלי הזאת כאילו שכחה הכל כל הקטעים היה לה איתו הוא נכנס לבית מרגיש לי בעל הבית לוקח אותנו למסעדות ואנחנו יושבים ביחד כאילו כלום לא קרה כאילו שאין גירושין ואין מתח זה פשוט שיגע אותי אני לא מבין מה קורה תקופה לפני שהוא בא לדירה החדשה הרגשתי טוב עלה לי הבטחון אבל רק שאני רואה אותו אני מרגיש מאוד רע אני הולך לחדר ומסתגר עם עצמי אני לא יכול להיות איתו לראות אותו לדבר איתו כל מערכת היחסים ביני לבינו פשוט עושה לי רע לחיים
אני בן 17 כנראה שאני צריך לציין את זה...
האם אתם יכולים לעזור לי איך להתמודד עם המצב כי לי נגמרו כל הכלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגירושין של ההורים
רוני פרישוף04/08/2009הי קלייר,
המצב שאתה מתאר מאד קשה ומבאס מהזוית שלך.
נשמע שגייסת את מיטב הרצון הטוב והכוחות, העמדת את עצמף בתפקיד ה"גבר" כדי לעזור לאמא ולאחיות, ספגת תקופה של טלטלות וחוסר ודאות, ועכשיו אתה מרגיש כאילו כלום לא השתנה והכל חזר לקדמותו.
נשמע שהורייך מתקשים לנהל את הזוגיות שלהם בצורה טובה ובוגרת. הם לא מצליחים להיות יחד ולא מצליחים להיפרד. הרבה זוגות מראים את הדפוס הלא יציב הזה הזה, שהוא מצער, ופוגע בצורך של הילדים בודאות ובבטחון.
יחד עם זאת, יתכן שהם נמצאים בנסיון פיוס ושמירה על יחסים טובים לאחר הפרידה, שזה דוקא יכול להיות לטובה בטווח הארוך.
כדאי שתפתח את הדברים לשיחה כנה עם אמא, ותשתף אותה בכל מה שאתה מרגיש. אולי אם היא תדע כמה אתה מתוסכל וסובל, היא תסביר לך מה בדיוק קורה, מה הכוונות, ואם יש צורך היא תנסה לקבל עזרה מקצועית כדי לייצב את המערכת. גם עם אבא אפשר לתפוס שיחה, ביום ששניכם רגועים יחסית.
מעבר לכך, אתה או-טו-טו אדם בוגר. נסה ליצור לעצמך עולם יציב משלך, עם חברים, תחביבים וחדר פרטי. נסה להפריד בין הזוגיות של ההורים שלך, שהיא עניין שלהם, לבין הזהות שלך והחיים שלך. כשתצא יום אחד מהבית זה יהיה יותר קל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)