על יחסים ותמיכה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• על יחסים ותמיכה
    אדווה
    11/08/2009

שלום..הייתי רוצה להתיעץ:אני יוצאת מזה כחודש עם בחור מקסים..יש בינינו חיבור מדהים וכיף לשנינו זה עם זאת...כבר בתחילת הקשר הוא סיפר ממש קצת על כך שאביו חולה במחלה ההיא שכולם מפחדים לומר את שמה..קצת שאלתי מתוך התענינות הוא ענה אבל הבנתי שהוא מעדיף שלא להרחיב כי קשה לו...לפני כמה ימים הוא שפך את ליבו בפניי ולליבי...הוא אמר כמה קשה לו לראותו דועך וסובל...כמה התקווה לא ידועה....כמה קשה פיזית לטפל בו ורגשית להתמודד עם זה...ישבתי ופשוט הקשבתי..חיבקתי...לא ממש ידעתי מה נכון לומר או לעשות....לא אמרתי שיהיה בסדר כי אין לי שמץ מה יהיה....אני בעלת נכות מסוימת אחרת לגמרי תודה לאל..אז ניסיתי להכניס את זה בתור ניסיון להתמודדות בחיים וגם כדי סתם להשחיל את העובדה הזו....
    כפי שרשמתי בהתחלה קיימת הרגשה טובה ביניונו,הרגשה של כייף,חיבור,כבוד...אבל אני לא ממש מכירה אותו עד הסוף ואין לי מושג מה לומר,איך לעזור לו...מצד אחד אני רוצה לעזור ולתמוך ומצד שני מפחדת שלא לקחת על עצמי כובע של מטפלת /עוס"ית שאני לא....ומצד אחר רק לתמוך ולהיות גם נאהבת ...אני לא יודעת איך להתמודד עם זה..חשוב שגם נדאג להמשיך לקשר שלנו...אז איך אשלב בין המשך פיתוח הקשר לבין הבנה,תמיכה ולא טיפול?חשוב לציין כי הוא ממש מצא חן בעיני ונראה שגם להיפך ככה שממש חשוב לי לדעת מה הצעדים הטובים ביותר....
    (הצעתי לו קב' תמיכה/עוס"ית...)
    תודה מראש
    מעיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    על יחסים ותמיכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמיכה בחבר

רוני פרישוף
    12/08/2009

הי מעיין,

את נשמעת בחורה מקסימה, עדינה ורגישה. התנהגותך, כפי שתארת אותה, נשמעת נכונה ומדוייקת.

את מגלה התעניינות, אך לא לוחצת, מאזינה ומשתפת במינונים נכונים, ובעיקר אוהבת.

אין שום סכנה שתהפכי ל"מטפלת". להפך, אנשים נזקקים לפסיכולוגים, כי חסרו להם ב"חיים האמיתיים" דמויות קשובות ואכפתיות כמוך.

נראה לי שאת קצת חסרת בטחון, ופוחדת לאבד את חברך. חבל, תעבדי על הבטחון העצמי שלך והאמונה שאת טובה כמו שאת, ושיש לך הרבה מה לתת.

יתכן שחברך יעבור קשיים ומשברים, זה לא בהכרח קשור בך, ולא בהכרח תלוי בך ובתגובותייך.

חזק ואמצי, המשיכי להנות מאהבתך ובעיקר רפואה שלמה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו