"איזה כיף" שאין בכלל חברים...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• "איזה כיף" שאין בכלל חברים...
    דניאלה
    11/08/2009

שלום רב,
    אני בת 24 עובדת במשרה מלאה. יש לי בעיה שבעבודה אני מעמידה פנים בפני העובדים איתי שיש לי חברים אבל האמת היא שאין לי.
    בעבודה, אני כל היום עם אנשים, ושזה לא ייראה כאילו אני סוציופטית או משהו כזה: אני כל היום מחייכת ואני הכי ח'ברמנית, מצחיקה וקולית שם, אבל כשאני באה הבייתה, אני מוצאת את עצמי לגמרי לבד, ללא חברים, ללא בן זוג. ובא לי פשוט למות.

האמת שזוהי אשמתי בלבד. כל פעם הייתי דוחה חברים בתקופות שונות בחיי מסיבות שונות: הייתי נעלבת (גם שלא היה מקום להעלב לטענתם) מהם, הם היו מעצבנים אותי, והייתי מגיעה למצב שהייתי מחליפה חברים כמו גרביים. עד לרגע שבו זה נמאס לי והחלטתי להתבודד. עכשיו, זה לפתע כן מפריע לי.
    מפריע לי שכולם יוצאים, מבלים ורק אני גלמודה. עכשיו הם חסרים לי. אבל עכשיו נדמה כי אף אחד לא מעוניין להכיר חברים חדשים, לכל אחד יש את החבורה המגובשת שלו, ולא מעוניין להכניס שחקנים זרים נוספים.

יש לי עבודה מכניסה ומהנה, אבל איכשהו, גם כשניסיתי להפוך את החברים לעבודה ולחברים יותר קרובים, משהו מתפקשש. אין לי רשיון נהיגה, ואני לא יכולה להזמין אותם לצאת לאנשהו, וזה גם לא כל כך נעים "להתעלק" ולבקש לצאת לאנשהו ושגם יסיעו אותי. ואז אין לי כל כך איך לבלות איתם את שעות הפנאי, ואז אי אפשר להפוך את היחסים לקרובים יותר. הם גם לא מעוניינים לבוא אליי, כי הם כבר מיצו את העניין של "לבקר חברים בבית" בכיתה ו'...

ואני מרגישה שאני מתחרפנת. אני לא יכולה להמשיך יותר עם הקיצוניות הזאת במצבי הרוח שלי.
    בעבודה, אני הכי ב"היי" בעולם, כיף לי, אני מחייכת מאוזן לאוזן...
    ובבית, כשהבדידות משתלטת עליי, או כשאני רואה תמונות שאנשים מעלים לפייסבוק, בים או במסיבה, ורק לי אין תמונות להעלות, אני נכנסת לדיכאון, בכי וכו'.
    יש לציין שאני בת יחידה, ולהוריי גם אין חברים. הם אנשים שהדברים האלה לא מעניינים אותם כלל, ולא מבינים למה אני עצובה בכלל...

בא לי כבר להפסיק להעמיד פנים. או שיהיו לי גם חיי חברה מחוץ לעבודה ואז הכל יהיה מעולה, או שגם בעבודה אני אהפוך ל"פרצוף ט' באב" ותוך מספר ימים אני מאמינה שכבר יפטרו אותי...

מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא עונים לי?

דניאלה
    12/08/2009

דניאלה שלום,

עברה פחות מיממה מאז העלית את שאלתך. כולנו, מנהלי הפורום, אנשי מקצוע עסוקים שעונים על פניותכם בהתנדבות.

המתח שבו את שואלת "למה לא עונים לי", משקף את הפגיעות שלך, הפירוש השלילי שאת מייחסת להיענות או חוסר היענות שאינם על פי ציפיותייך, וגם את האופן שבו את מגיבה.

אולי זה יכול להיות עבורך קצה חוט מדוע את מתקשה באינטראקציות חברתיות, ומתקשה להחזיק קשרים. יחסי אנוש דורשים הרבה סבלנות, יכולת לשאת תסכול ועמימות, קבלת האחר והעצמי כמו שאנחנו, סלחנות וזרימה.

מכיון שהבעייה החברתית שאת מתארת מתמשכת וגורמת לך בדידות וסבל, אני ממליצה לך לפנות לטיפול על מנת להגיע לשורש הבעייה ולפתח מיומנויות חברתיות, קשר ואינטימיות. תוכלי להעזר גם בטיפול קבוצתי, שבו תקבלי פידבק חברתי משמעותי, ותוכלי לחזק את יחסייך הבינאישיים.

בעיקר חשוב שתפתחי תחושת אחריות למצבך, ופחות תתלי אותו בגורמים "חיצוניים" כמו חבורות סגורות, העדר רשיון נהיגה וכיוב'. אני בטוחה ששינוי גישה, פתיחות ומיומנויות חברתיות יעזרו לך למצוא חברים ובן-זוג למרות מכשולים חיצוניים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים

רוני פרישוף
    12/08/2009

דניאלה שלום,

עברה פחות מיממה מאז העלית את שאלתך. כולנו, מנהלי הפורום, אנשי מקצוע עסוקים שעונים על פניותכם בהתנדבות.

המתח שבו את שואלת "למה לא עונים לי", משקף את הפגיעות שלך, הפירוש השלילי שאת מייחסת להיענות או חוסר היענות שאינם על פי ציפיותייך, וגם את האופן שבו את מגיבה.

אולי זה יכול להיות עבורך קצה חוט מדוע את מתקשה באינטראקציות חברתיות, ומתקשה להחזיק קשרים. יחסי אנוש דורשים הרבה סבלנות, יכולת לשאת תסכול ועמימות, קבלת האחר והעצמי כמו שאנחנו, סלחנות וזרימה.

מכיון שהבעייה החברתית שאת מתארת מתמשכת וגורמת לך בדידות וסבל, אני ממליצה לך לפנות לטיפול על מנת להגיע לשורש הבעייה ולפתח מיומנויות חברתיות, קשר ואינטימיות. תוכלי להעזר גם בטיפול קבוצתי, שבו תקבלי פידבק חברתי משמעותי, ותוכלי לחזק את יחסייך הבינאישיים.

בעיקר חשוב שתפתחי תחושת אחריות למצבך, ופחות תתלי אותו בגורמים "חיצוניים" כמו חבורות סגורות, העדר רשיון נהיגה וכיוב'. אני בטוחה ששינוי גישה, פתיחות ומיומנויות חברתיות יעזרו לך למצוא חברים ובן-זוג למרות מכשולים חיצוניים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאלה

מישהי
    21/08/2009

שיתוף קצרצר...
    לפני כשנה הייתי עמוסת חברות... יתר חברות.. היו באות אליי הבייתה ,נכנסות לחדר מבלי לדפוק אפילו.
    ימי שישי היו אצלי קבוע יושבים עם הורים שלי ואחים שלי מרוב שהרגישו חופשי.
    אני גרה בישוב שלא חסרים בו חברה.
    עד שהגיע יום ותקופה שנכנסתי למשבר לא קל ופתאום כולם נעלמו..בהתחלה קצת עזרו ותמכו אך אט אט נעלמו להם.
    ואני החלטתי פשוט לנתק קשר עם כולם אבל כולם.
    היה לי קשה מאוד היו לי יימי שישי של בדידות וכעס עלייהם, מזל שהייתה לי אחותי היחידה שתמכה בי תמיד.
    כבאותה התקופה התחלתי ללמוד וצברתי חברה נורא נחמדים במכללה, אך מאוד קשה לי לסמוך על אנשים מאז ומתמיד.
    כיום, אחרי שנה החברות הללו אט אט "מנסות לחזור אליי" בכל מיני דרכים. אני מדברת איתם כך כשיוצא לא בהרחבה,ואף מסננת לרוב.
    כואב מאוד להיות לבד, אני מבינה ללבך, אך כואב מאוד להיות מוקפת בחבורה של"זאבים".
    אני מאמינה בך דניאלה וגם בי שנלמד באמת להאמין באנשים אךף שזה קשה, ולהתקרב, לחייך, להיות ידידותיים יותר.
    מאחלת לך שתתחברי לחברים אך חברים טובים! ושיהיה לך בן זוג שרק יסב לך אושר!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יכולה להיות חברה שלך אם את רוצה

הייהיי
    22/08/2009

תראי מאמי סתם פתאום נכנסתי אליך וראיתי.
    אני יכולה להזדהות איתך בקטע קטן, הייתה לי תקופה וגם עכשיו יש לי תקופה עם החברות שלי שהן מעצבנות אותי או לפעמים מעליבות אותי שאני כל פעם חושבת על זה שאני רוצה לנתק איתן את הקשר, אבל צריך ללמוד לפעמים איפוק.
    תראי למשל הייתה לי חברה ממש טובה איזה 9 שנים ופשוט לא הסתדרנו כי כל פעם רבנו ואז אני החלטתי שאני לא רוצה להיות חברה שלה יותר.
    אבל תראי יש כמה מצבים אם באמת לא מסתדרים ומעליבים אותך בצדק- ברור שלא כדאי להיות בחברה שלהם.
    תראי לפעמים אומרים עדיף חברה אחת מאשר אלף מגעילים. )למרות שזה לא כ"כ קשור).
    אבל אל תדאגי בתכלס חברים באים והולכים, בכל מקום בדר"כ מכירים אנשים חדשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו