האם תסמונת מינכהאוזן?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם תסמונת מינכהאוזן?
    אנונימי
    13/08/2009

שלום רב,

יש לי ידיד (אם אפשר לקרוא לזה כך), שכבר כמה שנים מתנהג כאדם חלש ומסכן, כמי שקיים צורך תמידי שירחמו עליו. הדבר הגיע לכך שפרץ לי לתיבות אימייל כדי לשלוח לשאר חבריי הודעות נגדו (בשמי) וגם לאחר שנתפס על חם המשיך להציג עצמו כאותו אדם מסכן וחסר יכולת. הרבה פעמים נראה כי בסוף פעולות אלה הוא משיג מבוקשו של תשומת לב רבה והרגשת שייכות, לכן התחלתי לחשוב כי הוא אולי משתמש בפעולות קיצוניות אלה על מנת להשיג תשומת לב. האם זוהי תסמונת מינכהאוזן? נראה כי הפריצה לאימייל מבטאת תסמונת מינכהאוזן באמצעות שליח (שהרי פגע בי דרכי על מנת להשיג מבוקשו מאחרים).

אנא הגידו לי בבקשה האם הדבר הגיוני והאם הדבר דורש התערבות פסיכולוגית.
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם תסמונת מינכהאוזן?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת מינכהאוזן

רוני פרישוף
    14/08/2009

הי אנונימי,

תסמונת מינכהואזן היא תסמונת נפשית שבה אדם מדמה עצמו לחולה או גורם בכוונה לנזק גופני או למחלה לעצמו, על מנת לקבל חמלה, תשומת לב רפואית וטיפול רפואי. התסמונת קרויה על שם הברון מינכהאוזן שסיפר בדיות יוצאות דופן.

"תסמונת מינכהאוזן באמצעות שליח" היא וריאציה המובילה לפגיעה באנשים אחרים התלויים באדם הלוקה בתסמונת. תופעה זו שניתן לראות בה התעללות, עלולה להסתיים לא אחת בפגיעה חמורה בחסרי האונים.

התנהגותו של חברך כנראה לא ניתנת לאיבחון כתסמונת מינכהואזן (ובכלל, לא ניתן לאבחן או לשלול אבחנה עפ"י תאור ברשת). עם זאת, סביר להניח שהצרכים והדינמיקה הנפשית דומים.

אתה יכול לבחור לראות זאת כאיתות מצוקה, קריאה לעזרה, ולהגיב בהתאם. או מאידך לשים גבולות תקיפים, לרבות תלונה ברשויות המתאימות, ולהתרחק מגורם הנזק.

אגב, האם עם האנונימי אני משוחחת כעת, או עם ידידו אשר אוהב להשמיץ את עצמו... ?? (-;

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו