תמיכה בחולה סכיזופרניה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תמיכה בחולה סכיזופרניה
    אלברטו
    19/08/2009

רציתי לדעת אם יש איפורמציה על חשיבות של תמיכה נפשית
    בחולה סכיזופרניה ובמשפחה מעבר לטיפול התרופתי והפסיכיאטרי

רב ההתמודדות שלנו בשנה האחרונה היא ברמה של מציאת תרופה נכונה ויעילה ובלי תופעות לוואי
    שזה תהליך קשה מאד
    ומתספס בו משהו והשאלה עעד כמה החשיבות הקלינית בזה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה בחולה סכיזופרניה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משפחות מתמודדות

רוני פרישוף
    20/08/2009

הי רועי,

לא ברור ממכתבך האם אתה הוא המתמודד, או בן משפחה.

כך או כך, התשובה היא כן! בהחלט!

לתמיכה המשפחתית יש תפקיד מכריע בהתמודדות עם המחלה, בשיפור הדימוי העצמי והרווחה הנפשית, בהשתלבות בקהילה ובשיפור איכות החיים.

יש הטוענים אפילו שהמחלה היא לא "של" הפרט אלא של המשפחה כולה.

המשפחה היא מקור לחום ואהבה ללא תנאי, לקבלת האדם יחד עם מחלתו, למידע והכוונה, לשיתוף ולתחושת "יחד".

יש הרבה מקורות מידע ותמיכה למשפחות. נסה להתחיל במרכז מידע ושיתוף לקהילת משפחות מתמודדי נפש באינטרנט, וכן פנה לעמותת "אנוש" המפעילה קבוצות תמיכה למשפחות.

בהצלחה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

י.
    20/08/2009

תודה רוני על התשובה אחי הוא החולה ואני חלק מהתמודדות של כל המשפחה עם המחלה אני רואה איך ההורים נסחפים בעצם למרדף אחר הפתרון התרופתי שברור שהוא חשוב ושהמחלה היא כימית ביסודה ובוודאי למצוא את התרופה הנכונה זה קריטי אבל באמת יש לי תחושה שנאבדנו בכל הסיפור הזה אנחנו בסך הכל חזקים ומתמודדים אני רק מקווה שנמשך ככה ושאחי ימצא איזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו