התמודדות לאחר מחלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות לאחר מחלה
    מיה
    22/08/2009

לפני כארבעה חודשים התגלה אצלי סרטן צצואר הרחם.עברתי טיפולי כימותרפיה ולאר מכן ניתוח שלאחריו הייתי מאושפזת שבועיים.
    אני עובדת במערכת החינוך כך שלא עבדתי בתקופה הזו מה שכן במהלך טיפולי הכימותרפיה כן הגעתי לעבודה.
    אני מתכננת לימודים לתואר ראשון וכן העלאת שעות העבודה בעוד 5 שעות שבועיות.
    אני מתלבטת האם לבצע את השינויים הנ"ל.
    כרגע אני מתפקדת כרגיל כמו לפני המחלה.
    אני ממש לא רוצה שכתוצאה מהלחץ שילווה את הלימודים והשינוי בעבודה הגוף שלי יגיב בצורה כלשהי לשינויים.
    ידוע לי שהגוף עבר טרואמה.
    מה דעתכם בנושא?
    הרבה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות לאחר מחלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות לאחר מחלה

רוני פרישוף
    23/08/2009

הי מיה,

את מצטיירת כאשה חזקה, נחושה, עם הרבה כוחות נפשיים, שגם מודעת לגופה ונפשה, ויודעת להאזין להם.

עברת טלטלה רצינית, וכעת את חוששת שמא בלי משים תעמיסי על עצמך לחץ שישפיע לרעה על גופך.

ובכן, לדעתי אין להתלבטותך תשובה נכונה או לא נכונה, אלא הכל שאלה של הקשבה לקצב הפנימי, וזרימה עם הצורך האישי הטבעי והנכון לך.

אני ממליצה לך לבסס כל החלטה על הקשבה עמוקה פנימה: מה נכון לך, לנפשך ולגופך כעת. אם נכון לך להמשיך ברצף שנקטע - הרי זו יכולה להיות התמודדות מצויינת עם המשבר שעברת. אם דוקא נכון לך לקחת הפוגה להתאוששות, זה מגיע לך, וזה מצויין.

קחי לך את זכות הגמישות. בכל רגע ורגע תוכלי לשנות את החלטתך ולקחת כיוון אחר (וזה נכון לחיים בכלל, לא רק אחרי מחלה).

תוכלי להנות מליווי של טיפול פסיכולוגי בהתבוננות פנימה ובקבלת ההחלטות, אך כמובן אין זה הכרחי.

רפואה שלמה והמשך לימודים וקריירה פוריים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו