מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיים עם אמא מזדקנתברוריה25/08/2009
אמי בת 80 ,אלמנה מזה 6 שנים, ניצולת שואה ,חיה בביתה לבד. בשעות הערב והלילה היא מגיעה לביתי ,כאן היא ישנה ובבוקר חוזרת לביתה (נוהגת ברכב).הבעיה היא שהיא מאוד משתעממת במשך היום . יש לה חברה אחת קרובה שאיתה היא נפגשת פעם בשבוע ,היא לא מעונינת להשתתף בפעילויות שונות ציבוריות ולאחרונה היא גם דיכאונית לדעתי. היא מרבה לבכות "ולקטר"על כולנו. כל הרעיונות שמציעים לה לפעילות היא מתנגדת וגם מסרבת ללעבור לדיור מוגן (מצבה הכלכלי מצויין). אני מעוניינת להיפגש בעצמי או איתה עם איש מקצוע שיכוון אותי ואותה מה אפשר לעשות. אני חסרת אונים ,ואיתה קשה לי לדבר. למי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא ניצולת שואה
רוני פרישוף25/08/2009הי ברוריה,
מסירותך לאימך נוגעת ללב, גם בנכונותך לתת לה אכסניה חמה לשעות הלילה, וגם באכפתיות הרגשית שאת מגלה כלפיה.
חשוב לדעת שהרבה מהכאב של אמא, שורשיו באובדנים ובטראומות מהשואה, וכנראה גם מאובדן אבא. לכן מענה קונקרטי לשיעמום, מוצלח ככל שיהיה, לא תמיד יכול לפתור ולמלא את החלל הפנימי.
חשוב גם לדעת לשים גבולות טובים ביניכן, גם גבולות נפשיים, וללמוד לא להיות מושפעת מאד ממצביה הנפשיים.
תוכלי לפנות ל"עמך", הארגון לעזרה פסיכוסוציאלית לניצולי שואה ובני משפחותיהם. הסניפים פזורים ברחבי הארץ. הם כוללים גם מועדון חברתי לניצולים, ומגוון פעילויות חברתיות וטיפוליות לדור הראשון והשני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)