קצת פריקה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קצת פריקה
    shir
    30/08/2009

שלום,קוראים לי שיר ואני בת 18 לפני גיוס.
    מאז ומתמיד לא הרגשתי בנוח עם הגוף שלי - מאזור קבלת הווסת הראשונה שלי , אף פעם לא הייתי רזה אך בכיתה יא' התחלתי דיאטה מסודרת ובריאה וירדתי בה יפה והיה לי טוב עם עצמי או שלפחות כך חשבתי .באותה תקופה היה לי חבר לתקופה ארוכה מיישוב סמוך ,שבו אני גם למדתי תיכון ודרכו הכרתי את רוב החברים (למרות שאין לי בעיה עם ליצור קשרים) היינו ביחד עד סוף כיתה יא מתחילת כיתה י'. רוב עולמי סבב אותו , הייתי יותר בתוך העולם שלו מאשר הוא היה בעולם שלי, הקשר נגמר בצורה טובה בעיקר כי החלטתי שהחלטתי שאני צריכה לעשות בי סוויצ' פנימי. לאהוב את את עצמי ללא צורך ותלות באחר.
    אני לא מצליחה להתניע את עצמי לשמור על הרגלי אכילה נכונים ואוכלת מסביב לשעון לסירוגין, כשאני מחליטה לשמור ולרדת במשקל יש לי מוטיבציה ל-3 שבועות גג אני יודעת במשקל אך כל פעם מחדש מעלה הכל בחזרה,מעגל הרס ואכזבה - יש לי הרבה ידע לגבי אכילה ותזונה נכונה,
    אני מרגישה חסרת שליטה
    אני מרגישה ששום דבר לא יכול להשתנות
    בשנה האחרונה אימי אובחנה כחולת סרטן , כל הדינמיקה המשפחתית השתנתה .מהרצון לבחור בשירות רחוק מהבית ועצמאות מצאתי את עצמי בוחרת בתפקיד שכולל לינת בית ושעות עבודה מועטות אך בתפקיד שאני אוהבת ורוצה לכן זוהי אינה בעיה בשבילי.
    אני מרגישה שאני תמיד דוחה הכל לרגע האחרון ואני מפספסת את השנים היפות
    אני לא מרגישה חיה , אני מרוב תחושת תיעוב עצמי לא יוצאת מהבית לא יצאתי ערב אחד לבלות (מלבד 5 ימים בודדים בודדים ) כל לילות שישי לבד, לא שומרת על כל קשר עם הסביבה, מעדיפה להעלם ולא להראות ומצד שני לא עושה כלום כדי שהמצב ישתנה
    הסנדלר הולך יחף- יש לי את כל האמצעים -ובכל זאת - אני בוחרת במעגל ההרסני
    אני מרגישה שתמיד שטוב לי אני חייבת להרוס לעצמי- מין 'אפס אנד דאון'
    ההתעסקות במזון היא 24/7 אצלי , נונ סטופ, אני נורא רוצה להתחיל מחדש ולקחת לעצמי את הזמן לעשות את הכל בדרך בריאה בלי זמן מוקצב
    יש לי בראש תמונה אידיאלית של המצב המושלם שבו אני אראה ככה וככה
    רציתי להתחילל את הצבא כמסגרת חדשה דף חדש ולאהוב את עצמי ולהתחיל משהו יפה
    קשה לי. הכל מעורבב אצלי
    אני רוצה להיות רזה,אני רוצה חיים בריאים,
    אני רוצה להפסיק עם המחשבות האובססיביות
    אבל לא יודעת מאיפ ה להתחיל
    אני צריכה לשבור אצלי איזו מחשבה של נקודה מסויימת שבה אני צריכה לשקול X קילו ולהראות ככה או ככה
    אני לא יודעת.....כבר לא יודעת.....צריכה קול שפוי ומדריך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קצת פריקה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובססיות סביב אכילה

רוני פרישוף
    03/09/2009

הי שיר,

אני מתרשמת שאת בחורה אינטליגנטית מאד, בעלת עולם פנימי עשיר ומוטיבציה רבה לחיות חיים בעלי ערך ומשמעות.

בשנים האחרונות דברים הסתבכו אצלך, והאנרגיות הנפשיות הניכרות שלך נשאבו לנושא דימוי הגוף והרגלי האכילה.

יתכן, כי ברמה לא-מודעת מעסיקים אותך תכנים או דאגות שונים, כאשר העיסוק האובססיבי באוכל מהווה כיסוי והסוואה שלהם.

גם מצבה הבריאותי של אימך, מן הסתם, תורם לתחושת המצוקה וחוסר הודאות. אני מאחלת לה רפואה מהירה ושלמה.

שיר, אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול נפשי, ויפה שעה אחת קודם. טיפול נפשי יתן לך בדיוק את אותו קול שפוי ומדריך, שבצדק את כה מייחלת לו. הטיפול יעזור לך למצוא את דרכך, בתחום האישי, הזוגי, הלימודי/תעסוקתי, יחזק את בטחונך העצמי, ויעזור לך להפוך את העיסוק בוגף ואכילה מסימפטום אובססיבי להרגלי חיים בריאים.

שיהיה לך כל טוב ובהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו