מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מסוגלת עם הדחיינות הזאת יותרשמרית05/09/2009
קראתי ספרים וכתבות באינטרנט, אני יודעת טוב מאוד מה צריך לעשות בנושא, (כבר נעשיתי מומחית בנושא, ואפילו מייעצת לאנשים אחרים שחווים אותה בעיה מה לעשות).
אבל אני פשוט לא עושה!
כל הזמן אני דוחה מטלות (כמובן שמדובר בלא נעימות מביניהן, אלא מה)
ויום לפני הדד ליין מרגישה שהנה אני הולכת לאבד את שפיותי ולמה? למה? למה זה קורה לי בפעם ה - 3656353765375???
אני יודעת שיש כל מיני סדנאות, אבל זה מיועד להקניית הפתרונות התיאורטיים, לא?
ובכן את אלה אני כבר יודעת.
הבעיה האמיתית היא ביישום, וזה רבותיי, לא קל בכלללללל!!!!
איני מסוגלת לעשות את המטלה הלא נעימה למשך יותר מדקה!!!
כמה שאני אומרת לעצמי ש:
- אני לא צריכה להתייחס אל זה כאל משהו מעיק, אלא לחשוב על הטוב שיצמח לי מזה בסוף (אבל הסוף כל כך רחוק...)
- הנה הפעם לא נשברים, הפעם לא דוחים, הפעם יושבים!!!!
- איך שנתחיל עם המטלה כבר לא נרגיש את הקושי, כי הכי קשה זה להתחיל (אבל הגעתי למצב שאני פשוט מדחיקה את קיום המטלה...ורק ערב לפני אני נזכרת שאופס.. אכלתי אותה).
ודרך אגב, עשיתי אבחון בגין חרדת בחינות שאני סבלתי (ועודני סובלת ממנה) ואין לי הפרעת קשב וריכוז...
**חשוב לציין, שאפילו אלה שאני (!!!) מייעצת להם מיישמים בהצלחה את הדרכים שאני נותנת להם (באמת קצרה היריעה מלפרט את כל הדרכים), ורק אני לא מצליחה לשכנע את עצמי להפסיק עם המנהג המגונה שכבר מושרש אצלי!!!!!!!
פתרונות זולים יתקבלו בברכה,
אברמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני נראה לי שפספסת את ההודעה שלי
שמרית07/09/2009אשמח אם תוכלי לענות בזמנך החופשי כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחיינות
רוני פרישוף07/09/2009הי אברמית,
סליחה על האחור במתן התגובה, כנראה לא רק את סובלת מדחיינות (:
אני לא כל כך יודעת מה לאמר ומה להוסיף.. קראת מאמרים וספרים בנושא הדחיינות, ניתחת את עצמך מכל הכיוונים, את מומחית בנושא ומייעצת לאחרים, אפילו אבחונים שונים עשית..
בודאי אין לי "פתרון זול", הלואי והיה לי, היינו יכולות להוציא יחד פטנט..
עומדות בפנייך שתי אפשרויות טיפוליות:
טיפול קוגנטיבי התנהגותי או אימון ממוקד בדחיינות, שיסייעו לך לרכוש כלים של ניהול זמן, שליטה עצמית וניטור עצמי.
טיפול דינמי, שיעזור לך לזהות את שורש הבעייה האישי שלך ולפתור אותו, למשל: קונפליקט סביב הצלחה, פרפקציוניזם מוגזם, פחד מכשלון, אמביוולנטיות כלפי סמכות ומסגרות, התנגדות שנובעת מבחירה שגוייה של המסלול המקצועי/לימודי/אישי, הזדהות עם דמות משמעותית שסובלת מדחיינות וכיוב', אינסוף אפשרויות.
אני מאמינה שטיפול ש"רואה" אותך ומותאם לצרכייך, להבדיל מחומר עיוני שקראת, יוכל להזיז אצלך משהו.
בכל מקרה, זכרי שזו "רק" דחיינות, את לא מאבדת חלילה את שפיותך למרות שאת מרגישה כך. אולי שמירה על פרופורציות נכונות תוכל לסייע לך גם עם חרדת הבחינות, וגם עם הלחצים שגורמים לדחיינות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני המון תודה ושאלה נוספת
שמרית07/09/2009לפסיכותרפיסט יש מה להציע או שעדיף ללכת על טיפול קוגניטיבי התנהגותי אצל פסיכולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכותרפיסט ופסיכולוג קליני
רוני פרישוף08/09/2009פסיכותרפיסט מוסמך הוא מי שסיים בית ספר לפסיכותרפיה. מדובר בד"כ בעו"סים.
מכיון שאין בארץ חוק פסיכותרפיה ישנם המון אנשים בשטח שקוראים לעצמם "פסיכותרפיסטים" בלא שיש להם תעודה מתאימה. לכן יש להיזהר ולבקש לראות תעודה.
מעבר לכך, אין הרבה הבדל בין המקצועות. יש פסיכותרפיסטים שעוסקים בטיפול קוגנטיבי-התנהגותי, ובטיפול דינמי.
אם רצית לשאול האם יש הבדל בין טיפול דינמי לקוגנטיבי-התנהגותי, אז כן, אלו אופרות שונות לחלוטין, וחשוב ללכת לפי נטיות המטופל. קראי על שתי השיטות באינטרנט וראי למה את יותר מתחברת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)