מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא יודעת לאן לפנותאפרת07/09/2009
הבעיה התחילה כשהתגייסתי לצה"ל,אני לא מסוגלת להיות במוסד הזה,זה מרגיש כאילו לוקחים לי את החופש,חונקים אותי,ממש כלא. אני בדיפרסיות,יש לי סיוטים,אין לי חשק לאכול ולשתות,גם כשאני בבית אני חושבת על מחר שאצטרך לחזור לבסיס ונכנסת לדיכאון ולא מפסיקה לבכות.
אני יודעת שאם אצא מהצבא זה יהרוס לי באזרחות ואם אני אצליח לקבל יומיות זה יהיה בתפקיד פקידותי.
אמא שלי אומרת לי שאני משוגעת והחברים צוחקים והשאר משכנעים אותי שזה לא נורא ושאני אנסה ושחבל לפרוש מתפקיד טוב-כל אלה עושים לי רק יותר רע כי אני יודעת שאני לא מסוגלת.
עכשיו אני במצב שאמא שלי ממש שונאת אותי ולא רוצה לראות אותי בבית, החברים שלי צוחקים ואומרים שהכל בגלל פינוק.
אני משתגעת,זה לא חיים ככה ואני מעדיפה שיקרה לי משהו חמור בריאותית מאשר לסבול ככה שנתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל שגם פה לא לוקחים אותי ברצינות
אפרת10/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
יפעת קלוש יגל13/09/2009שלום אפרת
את נשמעת מאוד במצוקה, ואני מתנצלת שלא עניתי קודם.
נשמע שכרגע את זקוקה למישהו שיבין אותך, ושמצוקתך אמיתית למרות שיש לך תפקיד טוב ואת אמורה להיות מרוצה. המסגרת הצבאית לא מתאימה לכולם, ןלא תמיד כל בני ה 18, בשלים להתמודד איתה באותו אופן. גם אלו שפחות בשלים, יכולים לסגור את פער הבשלות ולהצליח בחייים, כך שכדאי שהכל עוד פתוח.
הרבה פעמים שהזהות לא ממש מגובשת יש תחושה שהמסגרת הצבאית מוחקת את האינדיבידואליות, וחונקת את העצמי.
אנ מציעה לך לפנות לקבן, או לטיפול מחוץ לצבא, כדי להרגיש מובנת ולעשות סדר, ולהחליט איזה מחירים את יכולה לשלם כעת בצבא ואיזה לא. להזכירך יש גם מסגרת של שרות לאומי ופתרונות אחרים שיכולים לא לפגוע בנורמטיביות של תרומה למדינה, וגם להוריד את רמת המצוקה שבה את נמצאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מרגישה נורא
אפרת14/09/2009בדיוק.קלעת בדיוק למה שאני מרגישה.
זה הבעיה ,אני לא יודעת איזה עוד אופציות יש לי.
איך אני יכולה לנטוש את הצבא ולעבור לשירות לאומי,אני לא יודעת.
אני אצטרך לצאת מהצבא על נפשי?ואז לא יהיה לי עתיד.
ואם אני אשאר בצבא....אני לא יודעת מה יקרה...אני אשתגע עוד יותר..
ככה או ככה אני מופסדת,למה לי להמשיך לחיות בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה להיות בעולם הזה יותר
אפרת14/09/2009זהו,אני רוצה למות,אם רק היה לי את האומץ.
ככה יהיה יותר טוב לכולם.אמא שלי תפסיק לסבול ואני לא אצטרך לעבור את הגהנום הזה,גם ככה כולם נרתעים ממני.
היום הברזתי מהצבא ואני לא יודעת איזה השלכות יהיו לזה,אני מפחדת.אני לא רוצה לחיות יותר,באמת לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצבא
אליאור15/09/2009תראי המצב שאת מתארת הוא מאוד מוכר, גם אני בצבא הרגשתי את הרגשות האלה
"לשים שוב את המדים האלה?" לא יכולתי היה לי קשה, בשלב כלשהו כבר התחלתי "להתמרד " -לא להתגלח ולא לעמוד בחוקים שהצבא הציב לי, הרגשתי כל כך רע כל בוקר שקמתי
גם כשהייתי בבית הרגשתי רע כי כבר ראיתי איך אני חוזר לשם
רציתי לצאת מהצבא אז נגשתי לתהליך המקובל- קב"ן.
כאשר שוחחתי איתו הרגשתי כאילו הוא באמת מבין אותי והוא ביקש שאתן עוד צ'אנס ושהוא ינסה לעזור לי לצאת מזה ורשם לי ויפאקס XR נגד דיכאון ובמקביל המשכנו להפגש פעם בשבוע
לא רק שטפלתי בבעיות שלי בדרך הזאת מה שבאזרחות היה עולה הרבה יותר גם סיימתי שרות צבאי ואני גאה בעצמי
הייתי מציע לך לפנות לקב"ן ולשוחח איתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)