סטרס

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סטרס
    סיגל
    08/09/2009

שלום
    אני בת 40 ובתקופה האחרונה סובלת ממצבי לחץ נפשי שמתבטאים
    דופק מהיר
    עייפות ותשישות
    כאבי שרירים
    נשימה לא סדירה
    פניתי לרופאת משפחה ולאחר בדיקות דם וכו' שהיו בסדר אמרה שאני צריכה להירגע
    ונתנה לי לוריואן אני במלחמה עם עצמי ולא רוצה כלכך ליטול את התרופה רק במצבים
    קשים.
    שאלתי היא מה אני צריכה לעשות כדי לחזור לחיי הרגילים
    אני כבר לא יכולה לסבול את המצב הזה שגורם לי לעיתים לחרדות.
    אשמח לתשובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בסטרס

רוני פרישוף
    08/09/2009

הי סיגל,

את מתארת מצב לא נעים, אך בהחלט לא מסוכן. ברכותי על כך שכל הבדיקות הגופניות תקינות.

הטיפול במצבי סטרס הוא בעל שני פנים:

טיפול בתגובת הסטרס עצמה: לימוד שיטות הרפייה והרגעה עצמית, נשימה נכונה, זיהוי ופירוש נכון ולא קטסטרופלי של תחושות גופניות, הקניית חשיבה חיובית ודמיון מנחם, הכוונה לפעילות גופנית ותזונה נכונה.

הפן השני הוא יסודי יותר, ומטרתו העמקת ההבנה של מקור הבעייה וגורמי המתח בחיים. החל מגורמים ב"מציאות" ההווה, ועד לתכנים, כאבים, קונפליקטים, זכרונות, דפוסי רגש וחשיבה וכו' המאפיינים את עולמך הפנימי ושורשיהם בשלבים שונים בהתפתחותך. זהו טיפול יותר רגשי ומעמיק.

ישנם שפע של ספרי הדרכה ואתרי אינטרנט בעניין. נסי להסתייע, ואם תתקשי אל תהססי לפנות לטיפול נפשי. בדיוק לשם כך הוא נועד.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודעת מה עובר עלייך

Star
    09/09/2009

סטרס וחרדה הם סימפטומים שמוכרים לי יותר מידי טוב.
    אשמח לדבר איתך אם בא לך. תמיד טוב שיש מישהו לדבר איתו ושאפשר להזדהות איתו.
    לי לא היה עם מי לדבר וזה היה קשה יותר בלי עזרה.

השם שלי מפוברק כמובן מסיבות ברורות, אבל את יכולה לשלוח לי מייל אם בא לך - בכיף, אשמח לייעץ לך מניסיוני האישי אם בא לך ואם לא זה גם בסדר.

הדבר החשוב ביותר הוא לצאת, גם אם את חוששת. לדבר הרבה עם חברים ומשפחה, לאו דווקא על התחושות שלך,אלא על דברים אחרים - קלילים שיסיתו את המיקוד שלך מה"בעיה".
    אני גיליתי שככל שאת מתעמקת במצב שלך את נהיית יותר לחוצה ודכאונית וככל שאת ממשיכה הלאה, יוצאת, נהנית ומתפקדת את יוצאת מהמצב לאט לאט.
    אשמח לשמוע ממך
    "STAR"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו