סודיות רפואית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סודיות רפואית
    דאנה
    08/09/2009

טוב, אני והמטפלת שלי ניכנסנו לוויכוח רציני, אני צריכה עזרה הלכריע מי יוצאת הטיפשה מביננו בויכוח.
    טוב, אז ככה, בקשר לשמירת סודיות [מדובר על טיפול בקטין מתחת לגיל 18] מטפלים חתומים על שמירת סודיות, נכון? אסור להם לספר תכנים של פגישות, כל מה שהמטופל מספר להם... אסור להם לספר, גם לא להורים של הילד, נכון?? רק במקרים שיש חשש לחיים.. וגם אז, לא ממש תוכן [כאילו, זה לא ממש סכנה לחיים שהמטופל לדוגמא התאהב במישהו והמישהו הזה עזב אותו... אני לא מדברת על פגיעה גופנית].
    הפסיכולוגית שלי אמרה שהיא לא מספרת להורים שלי מתוך כבוד למה שאני מספרת ומתוך זה שיש אמון ביננו, ולא בגלל משהו עליון יותר, כמו חוק... אז לא יודעת, אולי לא חוק, אבל אני יודעת שהם חתומים! אני יודעת שא-ס-ו-ר להם לספר!! הרי, אחת מאבני הבסיס של טיפול זה שהמטופל יידע שהפסיכולוגית שלו לא הולכת לספר את הדברים האישיים שלו, אחרת הוא יישב ולא יעז לפתוח את הפה...
    אני יכולה לשאול את זה גם יותר בקצרה, אם הפסיכולוגית באה ומספרת להורים שלי כל מה שאני מספרת לה, בלי קשר לסכנת חיים, אני יכולה לתבוע אותה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סודיות רפואית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סודיות בטיפול בקטינים

רוני פרישוף
    08/09/2009

הי דאנה,

אני מצטערת לאכזב אותך. קטין אינו ישות משפטית, ולאפוטרופסים שלו יש זכות לקבל את כל המידע הרפואי (לרבות טיפול נפשי) אודותיו, על כל פרטיו. הורה החפץ לקבל את התיק של ילדו המטופל - רשאי לקבלו ולהשתמש באינפורמציה שבו כראות עיניו. זאת בהתאם לחוק זכויות החולה תשנ"ו- 1996. אין בחוק זה או בכל חוק אחר הגבלה לגבי העניין ונובע מכך שחייו הכמוסים של הילד, המובאים לידיעת המטפל במהלך הטיפול מתוך קשרי אמון, הופכים ל'רכושו' של ההורה - בהיותו אפוטרופסו.

יש מגמות בעולם לחקיקת "זכויות הילד", אך אנחנו עדיין רחוקים משם.

חצי הכוס המלאה היא, שברוב המקרים הסודיות נשמרת מתוך אמון וכבוד שרוכשים שני הצדדים לילד: המטפל/ת מזה וההורים מזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אועח, זה כזה דפוק

דאנה
    11/09/2009

אחת מאבני הייסוד בעצם של טיפול הלכה לעזאזל... איך מטופל ייצר הלדבר כשהוא יודע שכל מילה שלו יכולה לעבור להורים שלו?? אוף, זה מעצבן
    אממ, גם לגבי שיחות עם יועצת בית ספר זה נכון? לגבי תכנים וזה... לא לגבי סכנת חיים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו