מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מאוהבת באקסנטע14/09/2009
שלום
אני וידיד טוב שלי ניהלנו רומן סוער לפני כשנה, אף אחד לא ידע על זה
זה היה הרבה יותר מסקס והיו מעורבים הרבה רגשות
אחרי כמה חודשים החלטנו להפסיק את הרומן
והמשכנו להיות ידידים טובים
מאז עברה שנה כמעט
ובחודש האחרון ידיד שלי מתחיל מערכת יחסים עם מישהי אחרת
חשבתי שהתגברתי עליו
ועכשיו שהוא עם מישהי אחרת רגשות ישנים מתחילים לצוף
אני מאד מקנאה
קשה לי עם העבודה גם שהוא מרחיק אותי בתור ידידה מאז
מיני פעם הוא מסנן אותי, מדבר קצת בחוסר סבלנות
ואני נפגעת מאד
אבל אח"כ הוא מתנהג הכי יפה בעולם וזה מרגיז אותי
אני לא מצליחה לנתק אותו ממני, הוא גם סוג של לא נותן לי
הוא לא יודע מה אני מרגישה כלפיו. ואנחנו בכלל לא מדברים על מה שהיה בנינו
שהוא מתקשר קשה לי פשוט לא לענות
נהייתי אובססיבית אליו
ואני ממש מאוהבת בו
כואב לי לשמוע עליו ועל חברה שלו, זה שורף לי ממש
קשה לי להירדם בלילה מרוב מחשבות
ואני לא יודעת מה לעשות מפה
איך מתגברים על לב שבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב שבור
רוני פרישוף15/09/2009הי נטע,
אני מבינה לליבך. לא עבר זמן רב מאז הרומן הסוער שהיה לכם. הוא המשיך הלאה, ואילו את נשארת קשורה ומקנאה. זה שהוא משאיר אותך על "אש קטנה" מטלטל אותך ומקשה לקרר את רגשותייך.
כרגע הכאב גדול. קבלי את כאבך וסלחי לעצמך, השתדלי לא לשפוט או להעניש את עצמך.
נסי לעבור כל יום בפני עצמו. קחי לך פסק זמן מהידידות עם הבחור, אם את מסוגלת, והשקיעי זמן בדברים שיחזקו אותך וימלאו אותך: בילוי עם חברות, פעילויות שונות. עשי דברים שמרימים לך את הבטחון ומזכירים לך כמה את שווה. אל תוותרי על טיפוח עצמי, חיצוני ופנימי.
אולי זה זמן להיפתח לקשר חדש, בדרך שלך, משהו שירגש וישכיח.
דברי הרבה עם חברות. למדי מאחרות שהתגברו על פרידות קשות.
זכרי כי האהבה עושה "אידאליזציה" לבן הזוג, הוא בסך הכל בן אדם רגיל, עם יתרונות וחסרונות כמו כל אחד אחר. הזמן יעזור לגלות את זה.
האמיני בעצמך, בחיים, ובסיכוי הטוב לחוות שוב חיבור ואהבה. מה שצריך לקרות יקרה בזמן הנכון לו, מכל משבר אפשר להתחזק, נסי לגלות את הדרך שלך לצמוח מתוך המצב הקשה.
שנה טובה, ומלאת אהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלב שבור
נטע16/09/2009ביום יום אני בסדר, כל אני בסביבת אנשים לא מרגישה בכלל בדיכאון
צוחקת עם אנשים , בעבודה או ביציאות
הבעיה היא שאני פתאום לבד, או פתאום רואה תמונה שלו בפייסבוק
קשה לי לנתק אותו לגמרי
קשה לי לראות שיחה ממנו ולא לענות, לא לדבר איתו לפחות פעם ביומיים
לא מסוגלת לדבר איתו בטלפון ולא להתייחס
כי כל כך מעניין ומסקרן אותי מה עובר עליו
מה הוא עשה באותו יום, עם מי הוא נפגש
זה מגיע למצב שאני בטוחה שזה אובססיה
יש לנו המון חברים משותפים
גם לו נורא חשוב לדעת דברים עלי ואני יודעת שהוא נורא מסוקרן לגבי היום היום שלי
בגלל זה שאנחנו מדברים בטלפון
זה תמיד שיחות ארוכות
וקשה לי לסיים אותם
לפני הרומן ואחרי הרומן הוא החבר הכי טוב שלי
פשוט חבר, שמדברים על סתם דברים
ובזמן האחרון אני מאבדת אותו גם בתור חבר
איך אפשר לנתק חבר מהחיים שלך? איך אני עושה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??
נטע18/09/2009??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוני פרישוף21/09/2009הי נטע,
אני מבינה מאד לליבך. פועלים בך כוחות מנוגדים. מצד אחד יש רצון לשמור מרחק, לתת ללב לנוח, להתאחות ולהתאושש. מצד שני, החבר יקר לך, את רגילה לנוכחותו בחיים שלך, אוהבת לדבר איתו, ותשומת הלב נותנת לך תחושת ערך ושמחה. קשה איתו ובלתי אפשרי בלעדיו..
רק את תוכלי לקבוע לעצמך את המינונים, בין קירבה ומרחק, בין הנאה מהחברות לבין הכאב על סיום השלב הרומנטי, בין לתת לו חופש לבין לקנא לו עד כלות.
הזמן עוזר למצוא את האיזונים, ומחליש את העוצמות. לפעמים לוקח ה ר ב ה זמן, אבל בסוף זה נרגע, ומופיעה דמות חדשה להתאהב בה.
אני מצטערת שאני לא יכולה לייעץ יותר. אולי תתיעצי עם אנשים שמכירים אותך יותר טוב, אולי תשמעי מנסיונם של אחרים. אם תמשיכי לסבול מאד, גם עזרה מקצועית היא אפשרות טובה.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך??
נטע22/09/2009איך מבדילים בין אהבה לאובסיסיה?
איך מבדלים בין רצון תמים להיות עם מישהו לבין קנאה מטורפת?
איך יודעים מתי להניח לעבר במקומו ולוותר?
איך מפסיקים להיפגע מכל דבר קטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)