מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלוםאנה16/09/2009
שלום, אני חווה משהו מאוד לא נעים ורציתי לשאול את המומחים
האם אתם מכירים את התופעה ומה זה בדיוק..
כשהייתי קטנה אבא שלי היה מכה אותי עד גיל 12 בערך
ועד היום אין לנו מערכת יחסים נורמאלית למרות שבחיים לא ראיתי מישהו שמשתדל
יותר ממנו לשקם את הקשר ביננו, הוא באמת עושה הכל.
הבעיה היא איתי, יש מן תופעה מוזרה שאני לא יכולה להקשיב לקול שלו.
כלומר, כשאני שומעת אותו מדבר, או נע, למשל מנדנד את הרגל כשהוא יושב,
או כשהוא מדבר עם הידיים, אני לא יכולה להסתכל עליו
זה מגעיל אותי, וזה מוזר זה מעלה לי תחושת עצבנות מטורפת!
כשאני בחדר שלי ואני שומעת אותו מדבר בחדר השני, אני חייבת לאטום אוזניים!
לא מסוגלת להקשיב לו.. לא מסוגלת לשבת לידו או מולו כי הוא נורא אמוציונאלי .
זה כמו התחושה כששורטים לוח אז זה עושה מצרמורת אז זה משהו דומה אבל הרבה יותר חזק וגרוע.
מה שהכי מצחיק זה כשהוא מצביע על משהו עם האצבע שלו, זה דווקא עצוב, אבל אני משום מה כועסת! ואני חייבת לגרד את העיין שלי עם אצבע. אני לא יודעת מה לעשות , אני לא יודעת בכלל מה יש לי.. אפילו כשאני חושבת על זה עכשיו אני מתעצבנת.
בנוסף לכל יש לי חרדה חברתית אז אני לא מסוגלת לדבר איתו (או עם אף אחד) בלי שאני מסמיקה תוך כמה שניות..
האם מישהו יכול לומר לי מה יש לי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות
רוני פרישוף17/09/2009שלום שלומית,
פתחת את מכתבך בציון העובדה שאביך נהג להכות אותך בילדותך.
לקבל מכות היא חווייה קשה ומשפילה, שיש לה תוצאות לא רצויות לאורך כל החיים. כיום , נשמע שאת נוטה לרגישות יתר ולתגובתיות יתר במצבים שונים.
יתכן שתגובות הרתיעה שלך מאביך קשורות לחוויות הילדות, שנחקקו בך, ויתכן כי הרתיעה וחוסר הבטחון והאמון התרחבו למעגלים רחבים יותר, ומשמרים בך כעת ביישנות וחרדה חברתית.
כדי להבין טוב יותר את בעייתך ולטפל בה, אני ממליצה לך לפנות לאיש/אשת מקצוע.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)