מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ציפיות מוגזמותאנונימית21/09/2009
שלום,
השנה הזו עליתי לחטיבה והחלטתי אני וההורים שלי שהפעם אני אקח את החטיבה ברצינות. ביסודי לא ממש השקעתי ולמדתי רק לפני מבחנים ועכשיו אני באמת משתדלת להשקיע. איחרתי פעם אחת לשיעור ופעם אחת שכחתי ספר לשיעור וההורים שלי מתייחסים לזה כאילו זה משהו כ"כ גדול ונורא אבל זה לא! גם היה לי מבדק של שתי שאלות וקיבלתי שבעים. הבמדק היה בנושא קל ושכחתי ממנו אז למדתי ביום של המבדק ולמרות שידעתי את החומר המורה שאלה אותי שתי שאלות קשות(אפילו היא אמרה) וקיבלתי 70. הייתי צריכה לשקר להורים שלי לזמן שבו למדתי והם מאוד כועסים עליי. יש לי הרגשה כאילו עכשיו הם מצפים שאהיה מושלמת-לא אראה טלוויזיה כמעט לא אהיה על המחשב וזה קשה לי כי אני לא לומדת כמו שהם רוצים, אני לא לומדת שוב את כל מה שלמדנו באותו יום וכאלה. נמאס לי שהם כל הזמן מזכירים כמה שהייתי תלמידה לא טובה ושירדתי מבחינה לימודית והם לא מפסיקים עם זה...
בבקשה בבקשה תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מו"מ עם ההורים
רוני פרישוף26/09/2009הי אנונימית,
סליחה על האחור בתגובה!
קודם כל חשוב לזכור שהורייך ואת פועלים למען אותה מטרה: שיהיה לך טוב ושתצליחי בחיים.
נסי לשתחרר מההרגשה שאתם נלחמים אחד בשני, אלא שיש לכם "משא ומתן" על איך הכי נכון בשבילך לחיות ולחלק את הזמן.
חשוב לפתוח את הדברים לשיחה גלוייה איתם. נסי להקשיב לציפיות ולחששות שלהם, ודברי בגילוי לב על הרגשת הלחץ שלך. הסבירי להם שדרך ההתייחסות שלהם מחלישה אותך ולא מחזקת, וגורמת לך לחוסר בטחון ולחוסר מוטיבציה.
נסו להגיע להסכמות לגבי חלוקת הזמן פחות או יותר בין התחומים השונים בחייך: לימודים, תחביבים, חברים, פנאי (חשוב מאד!), אחריות בבית וכיוב'.
אני לא מתנגדת גם לשיטה של "חיזוקים" (משהו כיפי בשבילך) אם תשיגי הישג יפה בלימודים או בתחומים אחרים. אם כבר לחץ, עדיף ב"טוב" מאשר ב"רע".
נסי לשדר להם שאת אחראית, בוגרת, מבינה מה חשוב בחיים וסומכת על עצמך. אם את לא באמת מרגישה ככה, חשוב שתעבדי בכיוון, כי זה המפתח להצלחה ולאושר.
בהצלחה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)