ילד מבוגר שחי עם הוריו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד מבוגר שחי עם הוריו
    שמרית
    29/09/2009

שלום,
    אחי בן 32 חי עם הוריי.
    כבר מגיל 26 כשהוא סיים את הלימודים באוניברסיטה הפצרתי בהם שזה הזמן לתת לא לפרוש כנפיים היות ויש לו את האמצעים הדרושים לעשות כן. שני הוריי סברו שמוטב שיישאר בבית בפרט שיש להם מקום, ויש אמא שתאכיל, תנקה וכו' (אחי רווק).
    לפני מספר חודשים, הם סוף סוף הבינו שצריך להכריח אותו לצאת, כי אם הם ימשיכו להסכים למגוריו עימם הוא לעולם לא ירצה לצאת כי הוא מקבל בבית הכל וגם לא טורח לחפש לעצמו בת זוג... (טוען שלא מסתדר עם זוגיות).
    הבעיה היא שעכשיו הוא שוכר דירה, אך איכשהו מדי יום ביומו אני מגלה שהוא פוקד את הבית ומתנחל שם לכמה שעות... וזה פשוט מוציא אותי מדעתי!!!
    אז מה יצא מזה שהוא שוכר דירה אם את הדירה שלו הוא כמעט ולא פוקד ולא מרשה לאף אדם אפילו לבקר בה?
    ההורים מגלים שוב רחמנות כלפיו וטוענים שצריך לתת לו זמן להתרגל, אבל אני חוששת שהם רק מחמירים את הנזק שממילא נגרם לו (בלי כוונה כמובן).
    כל אחד מבני ביתי סולדים מטיפול פסיכולוגי משל היה חיידק טורף, ולי ברור שזו הדרך היחידה לפתור את הבעיה.

מה עליי לעשות בתור צופה מהצד????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד מבוגר שחי עם הוריו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלות הדדית

יפעת קלוש יגל
    30/09/2009

שלום שמרית

באמת קשה לצפות מהצד כשרור לך שהורייך לא נוהגים נכון ושני הצדדים משמרים תלות הדדית וקשיי פרידה.
    נראה שאחיך מתקשה לנהל חיים עצמאים, אך התלות בהורים היא תוצאה של קשיים עמוקים יותר (כאלו שגם מפריעים לו למצוא בת זוג). זה יכול להיות קשור בחרדות, ערך עצמי נמוך וכו' . כך שגם אם את הכי צודקת בעולם, ההיגיוןלא ממש יוכל לעבוד פה. מה שאת יכולה זה לנסות לראות את המצוקה של שני הצדדים ואת הקושי, ולא רק את ההתנהגות המעצבנת, וכך לכעוס פחות.
    בנוסף כך תןכלי להיות יותר אמפטית לקשיים וזו כרגע העזרה היחידה שאת יכולה לעזור.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל יפעת אני רואה את כל הסיטאוציה

שמרית
    30/09/2009

ונורא מפריע לי שהם לא פותרים את הבעיה... אני ממש פוחדת שהמצב יחמיר עוד יותר ממה שהוא, בזמן שידיי כבולות. כמובן שאני מבינה את האח וגם את ההורים, אבל ההבנה לא מקלה על המצב...

איך אפשר לראות את זה מהצד ולא לעשות כלום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לראות ולכאוב

יפעת קלוש יגל
    07/10/2009

שלום שמרית
    הייתי בחופשה ורק היום ראיתי את תגובתך.
    אין ספק שזה קשה מכעיס מכאיב ומקומם לראות את משפחתך בתסבוכת שלא מקדמת אף אחד. אין לי ספק שהרצון שלך למעורבות נובע מאכפתיות ודאגה. אבל קחי בחשבון שנורא קשה להשתנות, ולצאת מתלות כזו. זה תהליך שיקח הרבה זמן ובכל שאת יש התקדמות קטנה. אולי יהיה לך קל יותר אם תראי זאת כמצב שמזכיר נכה שצריך להתחיל תהליך שיקום. לאחיך יש כנראה קשיים רגשיים והואלא יכול להשתנות להפוך עצמאי גם אן הוא רוצה בעצמו.
    את יכולה לעודד את השינוי שכבר נעשה, להציע הצעות לשינויים קטנים הדרגתיים ולהוריד את רמת הציפיות. וכן ימשיך להיות לך קשה לראות זאת, ועל זה תצטרכי לעבוד עם עצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יפעת

שמרית
    08/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו