טיפול שכזה...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפול שכזה...
    אדווה
    04/10/2009

קודם כל חג שמח ומועדים לשמחה:)אחלה פורום ,אחד המהירים בתשובותיכם!
    רציתי לשולא משהו שחשוב לי מאוד:
    אני נמצאת כבר שנה בטיפול אצל פסיכולוגית מדהימה, תומכת,רגישה ,קשובה ו...נוח לי מאוד להיפתח אליה .
    אני חוששת שאני לא מפתחת אליה רגשי אהבה..לא רונמנטי...אבל אני יודעת שהיא לא חברה שיוצאת איתי...אבל אני מדברת על רגשות יותר חזקים מחברה..רגשות של אדם שאיכפת לו ממני,רגיש ומכוון גם אם זה תמורת כסף-אני מרגישה שהיא עושה עבודתה מכל הלב!
    ואולי בגלל זה אני מוקסמת...ואני מפחדת להיקשר אליה..אולי כבר נקשרתי...אני יודעת ומזכירה לעצמי לעשות הפרדה אבל זה לא כמו עוד רופא ..אני מספרת לה את אשר על מעמקי ליבי ואיש לא יודע! וכייף לי שרק היא יודעת..זה משאיר את זה אישי .אבל לעיתים אני מוצאת עצמי חושבת עליה..מיהי..כמה ילדים יש לה..מה היא עושה בחופש...בקיצור מדמיינת לעצמי ומתענינת ...כמובן שאני לא עושה מעבר חקירות או משהו..אלא רק בראשי..וזה מטריד אותי בכלל שאני עושה את זה כי אני יודעת שזה לא בריא כי זו לא המציאות של חברה אמיתית(וחבל שאי אפשר למצוא תכונות כל כך נקיות כאלה בחברה..).
    אני לא רוצה לומר לה שאני ניקשרת כי אני חוששת שזה יפגע ב"קשר" הטיפולי ,שהיא תזכור את זה ותזכיר לי...אני מרגישה בנוח איתה כרגע לספר לה וחוששת שאם אני אומר לה זה יפריע לי להמשיך כך.והאמת שאינני רוצה לור לה .כל מה שאני רוצה גם בהודעה זו זה רק לדעת איך להרגיע את אותן רגשות שעלולים בטבעיות אולי להיווצר.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שכזה...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המימד האישי בטיפול

רוני פרישוף
    05/10/2009

הי רננה,

קודם כל תודה על הפידבק החיובי! ניכר שאת בנאדם שיודע להעריך נתינה, יודע לפרגן, ולכן כיף לתת לך ולעזור לך.

אני בטוחה שגם המטפלת שלך מרגישה כך.

כל מה שאת מרגישה בטיפול הוא טבעי, אנושי, שכיח ולגיטימי. אין בכך כל דבר חריג, מוזר או מעורר בושה/אשמה.

כפי שאמרת, לא מדובר בקשר רפואי סטרילי, אלא בקשר אנושי חם ומזין, ששתי נפשות מושקעות בו.

רק טבעי שתפתחי רגשות של אהבה, אכפתיות, התעניינות ואולי גם תלות. סביר שגם המטפלת שלך מרגישה רגשות אישיים כלפייך, כמו בכל מפגש אנושי קרוב.

טבעי שמדי פעם יופיעו גם רגשות שליליים, כמו כעס, נטישה וכיוב'. גם הם לגיטימיים ויכולים לשמש חומר חשוב לעבודה.

ה"חוכמה" היא להתנהל בתבונה עם הרגשות והתכנים האישיים השונים, כדי שהם ישרתו אותך ואת מטרותייך בטיפול. התהליך האישי המתרחש בקשר הטיפולי יכול ללמד את המטופל המון על עצמו (פרויד קרה לזה "העברה"). פעמים רבות מטופלים לומדים לרתום את הרגשות האישיים שמתעוררים בקשר הטיפולי לטובת קשרים משמעותיים בחייהם הפרטיים.

לשם כך חשוב שתקבלי בחיוב כל מה שאת חושבת ומרגישה, ותשתפי בכך את המטפלת בגילוי לב. אל תחששי מתגובתה. היא תאמץ את דברייך בחום, ותעזור לך לתעל את הדברים לטובתך.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רוני:)

אדווה
    05/10/2009

אני אפנים זאת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו