טיפול פסיכולוגי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפול פסיכולוגי
    ג
    06/10/2009

קודם כל רציתי להחמיא למנהלי הפורום על המקצועיות והיעילות. אתם עושים עבודת קודש. תודה.
    לגופו של עניין, אני בת 29, בדר"כ בריאה, גם פיזית גם נפשית. לאחרונה אני נתקלת בקשיים נפשיים, שנובעים מלחץ, חרדות, פחדים שתוקפים אותי בעיקר בשעות הלילה (במשך היום אני לא חושבת על זה). לחרדות האלה יכולות להיות הרבה סיבות, העיקרית שבהן היא כלכלית, אבל לא רק, גם בריאות, גם דאגה להורים, למשפחה הקרובה, חשש ממחלות שהתגבר אצלי לאחרונה ועוד הרבה דברים שאני יכולה לחשוב עליהם עכשיו.
    אני רוצה לפנות לייעוץ פסיכולוגי, אבל יודעת שהטיפולים המסובסדים בקופות החולים לא תמיד יעילים, ולפסיכולוג מהשורה הראשונה אין לי כסף. מצד שני אני גם לא יודעת אם טיפול פסיכולוגי זה מה שאני צריכה, אולי תרופות יכולות להרגיע את המחשבות והפחדים?
    אני באמת לא יודעת מה לעשות ופונה לפורום הזה אולי לקבל בו תשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול פסיכולוגי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בחרדה

רוני פרישוף
    06/10/2009

שלום ב',

תודה רבה על הפידבק!

בהחלט כדאי לנסות להסתייע בטיפול פסיכולוגי, שבוחן את שורשי הבעייה, ועוזר לך לפתור את הקונפליקטים ואת המתחים שבהם את נתונה.

מסגנון הכתיבה שלך אני מתרשמת שאת בחורה עם יכולת לאינטרוספקציה (התבוננות פנימה) וסקרנות להבין את עצמך, כך שאני חושבת שטיפול יהיה בשבילך חווייה עמוקה וטובה.

יתכן שתגיעי יחד עם המטפל/ת למסקנה שכדאי להעזר גם בטיפול תרופתי, כצעד שני.

אני לא בהכרח מסכימה לחלוקה שאת עושה בין מטפלים של קופ"ח לבין מטפלים מן השורה הראשונה. איכות המטפל לאו דוקא קשורה למידת הפירסום או ההצלחה הכלכלית שלו. אני מכירה מטפלים מצויינים שעובדים במסגרת הסדר עם קופת חולים.

בכל מקרה, מרכיב עיקרי בהצלחת טיפול הוא מידת הכימיה והאמון שנוצרים ביחסים הטיפוליים. שווה לפנות למטפל/ת של הקופה ולראות אם יש כימיה ושפה משותפת.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו