מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סובל מאובססיה המתאפיינת באיום תמידייואב06/10/2009
ברמה כזו או אחרת עד כדי שיתוק לעיתים, במובן של אי תיפקוד במובן המינימלי (היגיינה, תזונה וכד').
באופן כללי אני נמנע מלצאת מהבית שלא בלווית אשתי, וכל זאת בגלל הפוביה מנשים אנונימיות או מוכרות אשר משדרות איום כלפיי.
יש לציין כי תוכן הפוביה האובססבית שלי באופן קשור הישיר והחיצוני להשתלטות ההולכת ומתגברת של הנשים על עמדות הכוח באופן גלובאלי (רב תחומי, בעיקר בפוליטיקה ובכלכלה, וכן אוניברסאלי, כלומר, בכל העולם). תת תוכן נוסף בפוביה הוא החרדה, שמא כל הנשים לסביות או לסביות בפוטנציה, תפיסה המייתרת אותי כגבר.
ברצוני לציין שבהשראת השיחות (לא באופן ישיר כל כך) ע"י המטפלים השונים (פסיכולוגים ופסיכיאטרים וכן מתנדבי ער"ן) במרוצת השנים (מעל עשרים שנה) הגעתי לתובנה מעמיקה לגבי עצמי, אבל באופן פרקטי, אין כמעט שיפור נראה עין. אני ממשיך להיות מאוים (ממש ברמה הקיומית), והסבל הרב והמתמשך שנגרם לי כתוצאה מן האובססיה והקומפולסיה/יות (שמתבטאת/אות בנבירה תמידית במקורות מידע שונים בעיקר באינטרנט, לגבי יחס הנשים מול הגברים מבחינת איוש עמדות המפתח, ובמחקרים עדכניים לגבי אחוז הדומיניות והלסביות, כפי שציינתי מקודם , בכל נקודת זמן אפשרית), מוביל אותי אל מחשבות בריחה, בעיקר ע"י התאבדות או "המתת חסד" בתשלום ע"י אחד ממקורביי.
נכון לעכשיו אני מטופל בתרופות ממשפחת ה- SSRI וה- SNRI וכן בתרופת הרגעה, ונמצא כשמונה חודשים ללא טיפול פסיכותרפויתי של ממש, לו אני זקוק ביותר, לאור ניסיון העבר והיכרותי את עצמי.
ולסיום, אני בן 45 ומשווע לייעוץ או הכוונה לגבי דרך הטיפול בבעייתי, כאשר מבחינה טיפולית (בייעוץ ובהכוונה), אינני עושה הבחנה מיגדרית (היו לי כבר מטפלות),
תודה מראש לעוזרים וסליחה על אריכות דבריי !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה טורדנית
רוני פרישוף06/10/2009שלום יואב,
אני שומעת סבל ויגון ארוך בשנים.
מזל גדול הוא, שלצידך אישה שתומכת בך, ושאינה נגועה בכל חשדותייך.
יש לך נסיון עשיר בטיפולים מסוגים שונים. נסה להיזכר מה היה סוג הטיפול, או מי היה המטפל, שבהם נעזרת ביותר. יתכן שתשקול לחזור לאותה שיטה או דמות טיפולית.
מחקרים מראים כי טיפול קוגנטיבי-התנהגותי הוא יעיל יותר מאחרים לטיפול בהפרעה טורדנית-כפייתית, לצד טיפול תרופתי. זה לא בהכרח נכון לכל אחד ובכל מצב, אך זו התחלה שכדאי לנסות. תוכל דרך הרשת או דרך המלצות לקבל שמות של מטפלים בשיטה זו.
אולי כדאי לקבל חוו"ד פסיכיאטרית נוספת לגבי איבחון מצבך והטיפול בו.
חזק ואמץ, ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)