מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי דיכאוןסתיו06/10/2009
האם דיכאון אחרי לידה יכול צריך להיות מטופל ע"י פסיכולוג או רק ע"י תרופות
הבנתי שבהרבה מקרים נוטים לתת רק תרופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדכאון לאחר לידה
רוני פרישוף06/10/2009סתיו שלום,
בהחלט אפשר ורצוי לטפל בדכאון לאחר לידה באמצעות טיפול פסיכולוגי.
במהלך השנים הצטבר ידע ונסיון רב וחיובי לגבי טיפול נפשי במצב זה.
אמנם קיים מרכיב פיזיולוגי-הורמונלי לתגובת דכאון לאחר לידה, אך לא פחות מכך קיימים תכנים נפשיים, שאפשר לעבד, להכיל ולפתור באמצעות שיחות.
אפשר לחשוב יחד בטיפול על מידת הצורך של עזרה תרופתית. ההחלטה לקחת טיפול תרופתי (במיוחד אם האם מניקה) היא לא פשוטה, וגם לעצם קבלת ההחלטה כדאי שיהיה ליווי, עיבוד ותמיכה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון שאחרי לידה
שלי09/10/2009אני סבלתי מדכאון אחרי לידה וטעיתי בכך שהתחלתי לטפל בו הרבה יותר מדי מאוחר. טופלתי בהתחלה גם ע"י טיפול תרופתי וגם ע"י טיפול פסיכולוגי, אבל מהר מאד הפסקתי עם הטיפול הפסיכולוגי, כי הרגשתי שהוא לא ממש מסייע והתרופות עושות את העבודה לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון אחרי לידה-טיפול תרופתי
שרון11/10/2009הי סתיו
מבינה מאד את שאלתך
מניסיוני בדיכאון שלאחר לידה ניתן לטפל בכל מיני דרכים כולל טיפול פסיכולוגי
אני שילבתי אותו עם טיפולתרופתי ואני מוכרחה לומר שעשה לי פלאים ועזר לי מאד
ויפאקס XR קראו לתרופה שלקחתי
בהצלחה
רק בריאות ושמחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל ויפאקס
לילך12/10/2009זה לא SNRI? חשבתי שנותנים SSRI בהתחלה לפחות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי בדכאון לאחר לידה
רוני פרישוף12/10/2009הדיון מאד חשוב.
אני ממליצה להמשיך אותו בפורום פסיכיאטריה, שם המומחים לעניין יוכלו להגיב ולחוות את דעתם המקצועית.
בפורום זה אנו דנים בהיבטים הפסיכולוגיים של הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס זה SNRI
עלמה13/10/2009והבנתי מהפסיכיאטרית שלי שהממלצה היום היא לתת דווקא SNRI כטיפול ראשוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)