מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלוםש07/10/2009
שלום.
יש לי בעיה....
נרא כי כל הסובבים אותי פשוט לא נהנים להיות בחברתי (בלשון המעטה)... אני יודעת שאני בן אדם קצת קשה אך אני לא חושבת שאני רעה או משהו בסגנון (בניגוד לדעותהים של אחרים עליי).
עברתי כמה טראומות עם אנשים בחיי ובגלל זה אני לא סומכת על רוב האנשים,בנוסף אני דור שלישי של ניצולי שואה וכנראה ירשתי את ההגנות של הסבים,את המחסומים,את הסתרת הרגשות ובעקבות זאת את הקושי בלבטא את עצמי (הרבה פעמים מה שאני רוצה להגיד מתפרשאחרת),את השתיקה, את הקשיחות... וכנראה זה מרתיע את הסובבים אותי...
עזרתכם בבקשה (אני מודעת לכך שבמסגרת הפורום העזרה היא מצומצמת אבל אני מנסה בכל זאת)
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהלות חברתית
רוני פרישוף08/10/2009הי ש,
ההרגשה שאת מתארת קשה ומתסכלת. את רוצה ליצור קשרים, ולזכות באהבה ובהערכה, אך משהו בהתנהלותך או בהגנותייך משיג את התוצאה ההפוכה.
הרבה פעמים אנשים שנפגעו בעבר נהיים מאד רגישים ופגיעים, ולמרות רצונם בקשר, משדרים יחס חשדני ועויין, המשדר מסרים כמו "אני יודעת שבסוף תפגע בי, אז אין לכל זה טעם" "אני יודעת שאת לא באמת רוצה להיות איתי, אז די עם הצביעות" וכיוב'. לעיתים הפגיעות יוצרת שריון של נוקשות, קושי בנגיעה רגשית ודברים נוספים שציינת.
את יודעת שכדי ליצור קשרים משמעותיים עלייך לקחת סיכון של חשיפה ופגיעה, אבל כרגע את כנראה לא בשלה להסתכן, ומפעילה מנגנוני הגנה שמרחיקים ממך אנשים.
אפשר לאמר שאת כמו קיפוד, שבטנו רכה כל כך, והוא מגן על עצמו בעזרת קוציו הארוכים. אני בטוחה שיהיו אנשים שעוד יגלו עד כמה הקיפודה הזו חמודה, וכמה היא צריכה שישמרו עליה.
נהדר שיש לך מודעות עצמית גבוהה. טוב שאת רואה שסגנונך האישי לא פשוט לאחרים, טוב שאת מזהה את הדמיון להורייך ולסבייך, ובמיוחד טוב שאת יודעת שזה לא בא מרוע אלא מפגיעות.
כבר חסכת לעצמך חצי שנה ראשונה בטיפול! (:
כעת, כדאי מאד שתיגשי לטפל בעצמך, כדי שהדפוסים המשפחתיים יעצרו, ותוכלי לצאת לדרך חדשה, נעימה וחברותית יותר.
תוכלי להעזר בטיפול פרטני, וגם בטיפול קבוצתי, בו תקבלי פידבק מזין ומשמעותי על התנהלותך הבינאישית, וגם תרכשי מיומנות חברתית ותלמדי לתמוך ולעזור לאחרים.
את יכולה לפנות לעמותת "עמך", המוקדשת לטיפול בניצולי השואה ובני הדור השני והשלישי, או לכל מסגרת ציבורית או פרטית אחרת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)