שאלה לפסיכולוגים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לפסיכולוגים
    סובל
    08/10/2009

שלום
    אני בן 30 ,גיל שבו עברת לא מעט, היו תקופות טובות מאד בייחוד שהייתי סטודנט, הכרתי את אשתי (נפלאה, תומכת), התחלתי לעבוד לאחר הלימודים בעבודה מלחיצה, על פני השטח הכל היה בסדר, התקדמתי יפה , והכל היה נראה ורוד, פתאום כעסים רבים החלו לצוף והחלו עימותים בעבודה שנעלמו עם הזמן, פתחתי אובססייה לשנאה לאנשים מסויימים בעבודה ואינני מצליח להשתחרר מהם, ניסיתי להיות נחמד אליהם , ולפעמים הרגשתי בסדר, אך פתאום קיבלת מהם תגובות /אמירות "לא יפות" והכל חזר אליי ביתר שאט, האנשים האלו אינם נחמדים, וזוהי דעה של רבים מחבריי העבודה אך מה לעשות שהשפעתם כה רבה על חיי, שאפילו שקלתי לעזוב את העבודה, הכעסים והסיטואציות נבנים בראשי, כבר היו כמה התפרצויות , וחושש אני להתפרץ, קצת מפחד "מה יחשבו עליי", אך יותר מזה לא רוצה להראות חולשה לאנשים הללו, כי אחר כך הרגשתי רעה מאד. אני יודע שבעייתי עמוקה יותר ואני זקוק לטיפול פסיכולוגי, אך בכל זאת יש כלים מסויימים, ספרים , מאמרים שאוכל להשתמש בהם בטווח קצר יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפסיכולוגים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כעסים בעבודה

רוני פרישוף
    09/10/2009

הי סובל,

לכאורה החיים שלך זורמים על מי מנוחות. השכלה.. אשה מקסימה.. עבודה טובה.. אפשרויות קידום..

ובכל זאת אתה נותן לקומץ של אנשים את הכוח לקלקל לך הכל. מדוע אתה נותן להם את הזכות לשלוט בך, להפוך את נפשך ולהעכיר את שלוות חייך, שעמלת כל כך הרבה כדי להשיגה?

האם יש לך תובנות בעניין, מתוך ההיכרות שלך עם עצמך? האם גם בעבר היית מועד לצבירת כעס ושנאה? האם דמות משמעותית בסביבתך (כמו אחד ההורים) סובל מבעייה דומה? אולי יש לך עניין לא פתור בשאלות של יחסי-סמכות, תחרות, קינאה, ביקורת, הערכה וכיוב? אולי קיים בך גרעין של חוסר בטחון, שאותם אנשים מציתים שוב ושוב?

אין ספק שאתה משלם את המחיר על אופיים הרע של הקולגות, וחבל שכך. מטרתך לפתח יכולת להכיל את הכעס ולהרגיע את עצמך, לחזק את הבטחון העצמי שלך, ובמקביל למצוא דרכים לפתור את הבעיות הבינאישיות בדרך בונה (למשל באמצעות שיחות בירור, או סיוע של צד שלישי).

לצערי אני לא בקיאה בספרי הדרכה לעזרה עצמית. אך כאלו יש בשפע בכל חנויות הספרים. יעזרו לך ספרים בנושא ניהול כעסים ויחסים בינאישיים בעבודה. גם טיפול פסיכולוגי, או אימון ממוקד, יוכלו לעזור.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו