צריכה עצה, מפחדת...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה עצה, מפחדת...
    ורד
    11/10/2009

שלום,
    יש נושא שמטריד אותי שהייתי רוצה לקבל חוות דעת מקצועית עליו:
    בעלי נמצא בטיפול פסיכיאטרי כ4 שנים (עם הפסקות באמצע) מטופל כיום בציפרלקס + רמרון ובכמה החודשים האחרונים נמצא בשיחות קבועות עם פסיכיאטר.
    לאחרונה הוא סיפר לי משהו שהטריד אותי מאוד ואני לא יודעת איך להתמודד איתו. הוא אמר לי שלעיתים קורה שיש לו מחשבות מאוד מפחידות, כששאלתי מה הן הוא אמר שהמחשבות הן לגבי לפגוע באנשים. לפעמים כשהוא מתעצבן הוא מדמיין לעצמו כל מיני דברים בראש כמו להרביץ להם או לרסס אותם ביריות.
    הוא אמר שהוא דיבר על זה עם הפסיכיאטר והוא עובד על עצמו.

בעלי מעולם לא הראה שום סימני אלימות. הוא לפעמים קרובות עצבני (כמו כולנו) אך מעולם לא פחדתי ממנו.
    מה שהוא אמר הפחיד אותי.
    השאלות שלי:
    1.האם זה אומר שהוא מסוכן?
    2. איך עליי להתנהג? איך אני יכולה לעזור לו? מה אומרים במצב כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עצה, מפחדת...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פנטזיות אלימות

רוני פרישוף
    12/10/2009

הי ורד,

אני לא מכירה אדם שאין לו פנטזיות אלימות מדי פעם. כשמישהו "חותך" אותך בכביש, את לא מאחלת לו כל מיני מיתות משונות?

לכן, התגובה הראשונית הטובה ביותר בעיני, לא חשוב מה ההפרעה או הסיכון, היא הבעת הזדהות ואמפתיה. אפשר כמובן גם לדבר על המידה בה הוא מרגיש שדברים עלולים לצאת מכלל שליטה, והאם הוא מודע לכל הסיכונים הכרוכים בכך. חשוב לברר איתו מה מרגיז אותו ומכאיב לו כל כך, ואיזה אפשרויות התמודדות טובות יותר הוא יכול לאמץ. כמובן, חשוב להביע אהבה ותמיכה, ולשאול לאיזה סוג של עזרה הוא זקוק ממך.

מעבר לכך, קשה לי מאד לאמר דבר יותר ספציפי דרך התאור הקצר שלך, וגם אם היה מפורט יותר, אי אפשר לאבחן אדם דרך האינטרנט, ובודאי לא להעריך רמת סיכון לאלימות.

אני ממליצה לך לבקש את רשותו של בעלך להיפגש עם הפסיכיאטר, ולקבל ממנו תשובות לתהיותייך, הן לגבי מצבו הנפשי של בעלך, והן לגבי תגובותייך הרצויות.

אני מבינה שהמפגשים עם הפסיכיאטר כוללים גם שיחות טיפוליות. לא ברור לי אם זה טיפול נפשי קבוע או רק פגישות מעקב. נשמע שבעלך מתוח וסובל, וכדאי שיטופל היטב גם בהיבט הנפשי.

כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו