מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אם חד הורית שבורהשני19/10/2009
שלום לכם
אני בת 36. יש לי תינוק בן שנה. האבא הוא אזרח שאינו ישראלי. מידי חודש-חודשיים הוא בא לבקר. הכל היה בסדר עד לא מזמן.
הסברתי לו שאני רוצה שנעשה את בדיקת סיווג הרקמות כדי לאפשר רישום של התינוק שלנו במשרד הפנים.
שילמנו לעורך דין, התחלנו את התהליך וכו' עד שלפני כמה ימים שאלתי אותו מתי בדצמבר הוא בא כדי שנקבע מועד לבדיקה. אז הוא התעצבן ואמר שזה המון כסף, ושלא מבין איך גובים סכום כזה רק בשביל לרשום אותו כאבא.
ואני - מיד עם הפחדים שהוא יסוג ויתחרט - הצעתי שאשלם חלק מהסכום. הוא כעס ואמר לי שאני "נשמעת נואשת" ושבאמת בזמן האחרון הוא לא מרגיש שאני אוהבת מספיק, ולא שמה לב אליו אלא רק לתינוק וכו'.
הדברים התדרדרו עד כדי נתק. שלחתי הודעה.טילפנתי - אבל תמיד הוא עסוק.
פרט נוסף - יש לו שני ילדים (11,3) מהיכרות קודמת. הוא עדיין לא סיפר להם על קיומנו. אני מוצאת שזה מאוד מעליב שהוא מסתיר את קיומנו והוא טוען שהילד שלו מאוד רגיש והוא לא רוצה לפגוע בו, ואולי תגובת הבן שלו תהיה שהוא לא רוצה לראות אותו יותר לכן הוא חושש לספר לו.
מה דעתכם? האם אני סמרטוט שממשיך לקבל את הטיעון הזה או שיש משהו שמה שהוא אומר?
ומה עליי לעשות כעת? אינני רוצה לנתק קשר. רוצה שלבן שלי תהיה זהות, יכיר את שורשיו וכו'.
אין לי עם מי לדבר, את מי לשתף - ואני בר מתפוצצת מבפנים. הדמעות עכשיו שוטפות את המקלדת.
סליחה ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורות וזוגיות
יפעת קלוש יגל20/10/2009שלום שני
אין ספק שלהיות אם חד הורית, עם בן זוג חלקי ולא בטוח זה קשה מאוד.
לא ברור מדברייך אם הוא רצה בהריון ובילד, האם משהו סוכם בינכם קודם, והאם קודות אלו משפיעות על התנהגותו כיום.
נשמע שהתנהגותך נובעת מצורך מאוד גדול בהכרתו וחשש שזה לא יקרה.
אני חושבת שההכרה צריכה להיות קודם כל רגשית ופנימית, הניירות פחות חשובים. (תמיד יש עורכי דין) אולי הוא צריך קצב אחר , עדיין לא מרגיש מספיק קשורלילד.
לחץ לא ממש יעזור,והוא צריך לקבל החלטה אם הוא לוקח את אחריות על הילד ורוצה להיות אבא ואז זה צריך לכלול את כל המשתמע מכך.
נראה שאת במצוקה גדולה, המלוה בחרדות נטישה. כדאי שתפני לטיפול לקבלת תמיכה רגשית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)