שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    א'
    22/10/2009

בילדותי ונערותי (תקופות חשוכות בחיי מבחינות רבות) היו כמה אירועים של התקלות עם פדופילים, ותקיפות מיניות כלפי, אני נמצאת בטיפול כשנה וחצי, רק לאחרונה ציינתי בפני הפסיכולוג שהיו מס' אירועים כאלו אך לא פרטתי.
    לדעתו של הפסיכולוג אני צריכה לספר לו על כל מה שהתרחש, אני חשה עם זה מאוד לא בנוח, יש לי הרגשה שהוא דורש "בעלות" על המידע הזה ומלבד זאת הזכרונות די קטועים. אני לא מצליחה להבין את התועלת בהעלאת הזכרונות הללו, וממש לא בא לי לדבר על זה. מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרטיות וחודרנות

יפעת קלוש יגל
    24/10/2009

לום א

נשמע שעברת דברים קשים בחייך וטוב שאת הולכת לטיפול פסיכולוגי.
    אני מבינה שאת חווה את המטפל כדורש מידע ובמובן הזה אולי כמפעיל אקט חודרני שבמובן הרגשי הסמבולי נותן תחושה של כפייה ואינוס.
    הדבר הכי טוב זה לפתוח את לתחושותייך מולו, יכול להיות שבשל חוויותייך המוקדמות הקשות את חווה אותו ככזה, והוא בכלל לא התכוון... זה קורה הרבה בטיפול.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה קטנה ואחרונה

מתושלח
    24/10/2009

שלום יפעת,
    תודה על התשובה, לא חשבתי שיכול להיות חיבור בין החוויות המוקדמות לתחושה הנוכחית מול המטפל, אבל כנראה שיש קשר.
    האם באופן עקרוני זה בסדר מבחינת הטיפול אם לא אספר או אשמור לעצמי מידע שלא נוח לי או שזה מביך מידי לשתף בו מישהו אחר? (האם אפשר להצליח גם כך?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב אישי

יפעת קלוש יגל
    25/10/2009

שלום לך
    טיפול הוא תהליך ארוך ולא פשוט, שאחת ההבנות החשובות בו הוא שאי אפשר לזרז תהליכים.
    קרוב לודאי ששיתוף בחוויות יועיל ויקדם את הטיפול ויקל עלייך. אבל את תוכלי לעשות זאת כשתוכלי לעשות זאת, ואז זה גם יהיה הרגע הכי נכון ויעיל מבחינת הטיפול.
    ושוב הכי חשוב שתפי בתחושותיך את המטפל.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

א'
    25/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו