כולם מתרחקים.... אפשר לקבל עזרה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כולם מתרחקים.... אפשר לקבל עזרה?
    ליטל
    25/10/2009

אני לא יודעת מה לעשות.... איך להתמודד עם ההרגשה.... היינו כל כך מאוחדים כולם כל החבר'ה כשהיינו עוד צעירים ותמימים בבית הספר.. כיתה י"ב.. אנחנו חבורה של 5 בנות שנמצאות תמיד אחת עם השניה בכל מצב אחת בתוך התחת של השניה.. סליחה על הביטוי.. אבל ככה זה היה ממש.
    רגילות לראות אחת את השניה כל יום.. לספר אחת לשניה על הדברים הכי שטוטיים והכי גדולים
    ועכשיו פתאום כולם התגייסו לצבא, כל אחד פנה לדרכו. מהיום הזה פחדתי הכי הרבה והנה הוא הגיע.. ומה שפחדתי ממנו כל כך הסתבר כנכון.. כולם פתאום התרחקו.. אמרנו לעצמנו שלא ניתן לצבא ולעובדה שכל אחת נמצאת בבסיס אחר ובתפקיד שונה להרחיק אותנו אחת מהשניה אבל זה לא עוזר, אין מה לעשות.. כל אחת נמצאת בעולם משל עצמה.. אחת בצפון אחת במרכז אחת בדרום.. משתחררות פעם ב.... וגם אז לא תמיד מוצאים זמן להיפגש.. היו בהתחלה הרבה שיחות טלפון אבל לאט לאט גם הן התמעטו.. אני מרגישה שכולם התרחקו וזה עצוב.. כי אנחנו חברות ממש טובות.. נכון שצריך להמשיך הלאה בחיים, ולהכיר אנשים חדשים אבל משהו בי לא נותן לי להפתח לגמריי לאנשים חדשים, אולי כי אני מפחדת שאם אני ישתחרר ויפתח לאנשים חדשים זה אומר שאני מוותרת, ונותנת לחברות עם החברות הקודמות להתפרק. אז כן, הכרתי אנשים חדשים, אני חברה שלהם והכל.. אבל זה לא מרגיש אף פעם כמו החברות האמיתיות.... לא רוצה להמשיך ככה יותר רוצה להחזיר את הכל לאחור!!!! הצבא הזה כל כך מבלבל ומפחיד.... אי אפשר לדעת מה יהיה על החברות שלנו
    מה לעשות????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברות במעבר

רוני פרישוף
    27/10/2009

הי ליטל,

קודם כל ברכותיי שזכית לחווייה כל כך טובה של קבוצת חברות טובה ומלוכדת בתקופת התיכון. בני נוער רבים מרגישים זרים, לא שייכים ומתקשים לפתח חברויות משמעותיות. אשרייך שזכית. חוויית החברות תישאר אצלך מופנמת לנצח, והיא תשמש בסיס חם ליצור קשרי אמון וחברות בשלבים הבאים של חייך.

את מודאגת לגבי עתיד החבורה, והסיכוי לשמור על החברות. ובכן, הנסיון מראה שחברויות אמת נשמרות לאורך שנים, גם אם הן משנות צורה, תדירות ואופי. עברתן כולכן שלב בחיים, וגם החברות עוברת שלב ומשתנה, אך לא נעלמת. אל תרגישי לחוצה "להחזיק" בכוח, אלא תאמיני שהקשר מופנם והוא ישרוד וימשיך להתקיים בביטויים כאלו ואחרים, בזמנים כאלו ואחרים. כמובן רצוי ליזום ולשמור על קשר, אך רצוי בלי לחץ וחרדות נטישה.

נראה לי שאת מתלבטת בכלל לגבי המשמעות של המעבר מזהות של תלמידת תיכון לחיילת, והכניסה לעולם המבוגרים. המסגרות החברתיות מאד משתנות בתקופה זו, ונהיות נזילות וגמישות הרבה יותר. את נהיית הרבה יותר עצמאית ואדון לחייך. אולי הקושי להרפות מהחבורה נובע מקושי כללי יותר "להיזרק" אל עולם המבוגרים, ופחד להרגיש לא שייכת.

נסי להנות מהמעבר מילדות לבגרות והמשמעויות החיוביות שלו, אל תהססי לקשור קשרים חדשים, להיפתח לזוגיות, ולכל מה שיש לחיים הבוגרים להציע לך. לא תפסידי דבר, רק תרוויחי.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו