מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחות מודאגתליה27/10/2009
היי.
קודם כל תבורכו על הפורום(שרק עכשיו גיליתי אותו חור בהשכלה)
רצית ייעוץ לגבי אחי הוא עוד מספא חודשים בן 18, עבר המון בחיים הוריי התגרשו הוע נפל בין הכיסאות לא קיבל יחס ראויי כי כל אחד היה עסוק בעצמו, היה במסגרת פנימיה תקופה לא ארוכה שהספיק להסתבך והיו לו מספר תיקם פליליים 0היום הם נסגרו ברום השם).
הוא לא מוצא את עצמו, אימי טוענת כי הוא אובחן עם הפרעה באישיות שאין לו שיפוט נכון לגביי החיים.
הוא קיבל כשלמד רטלין תמיד הי בדיכאון וגם היום הוא לא מסוגל להתמיד בכלום לא זוכרת מתי ראיתי אותי מחייך בחייו.
עכשיו הוא עומד בנוסף בעוד דילמה שלא נותנים לו תשובה האים הוא מתגייס או לא הם בודקים כבר שנה אני מתפוצצת מהתשובות שקיבלתי מצה"ל הם לא מוכנים לומר כלום מעבר לכך שהם בודקים, מה הם בודקים השם יודע? לפחות שהיו אומרים כן מתגייס או לא הוא תלוש באויר (הבנתי שהוא לא עבר את מבחני המין, יש לו קושי בקריאה, כתיבה) ברור לי שהוא לא מיועד להנדסה קרבית ובגלל זה יש מסגרת בתוך צה"ל שנקראת נערי מק"ם.
אני נורא חרדה לאחי ורציתי לדעת האים יש איזשהו טיפול אלטרנטיבי מעבר לפסיכולוגים (לא שאני חלילה מזלזלת, בנוסף) טרפיות למינם שאפשר לעזור לו והאים בכלל ניתן לטיפול?
סליחה על אריכות דבריי ותוד מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה לאח
רוני פרישוף28/10/2009שלום ליה,
כואב לשמוע את סיפור חייו המר של אחיך, ומחמם את הלב לשמוע את החום והדאגה שאת חשה כלפיו. אני בטוחה שאת קרן אור בחייו.
נשמע שכרגע הבעייה העיקרית של אחיך היא תחושת בדידות וחוסר שייכות. הוא כנראה מרגיש לא-רצוי ולא שייך, לא פה ולא שם. יתכן שגיוס למסגרת מתאימה יקדם אותו, ואני מקווה שתקבלו מהצבא תשובה במהירה.
מכיוון שקיימת בעיית השתייכות, כדאי לחשוב על מסגרת שהיא לא רק טיפולית, אלא רחבה מספיק כדי לתת תחושה של שייכות ומסגרת. ישנם מעונות יום שנותנים טיפול על בסיס יומי, מגוון ואינטנסיבי. ישנן עוד מסגרות טיפול ושיקום בקהילה. כדאי מאד להתייעץ בשרותי הרווחה באזור מגוריכם, ולשמוע על פתרונות, כדי שאחיך לא ישמט שוב.
אני גם קצת דאגת לך, ליה, האם את קשובה לעצמך, האם יש לך תמיכה, והאם את מוצאת מענה לצרכים שלך עצמך. גם עלייך עברו חיים לא קלים. לא רצוי שכל הדאגה לאחיך תיפול על כתפייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהvnal
ליה28/10/2009ב המשך לתשובתך... אני קיבלתי היום תשובה מצה"ל והם מסרו לי טלפונית כי הם ישלחו לאחי פטור והסיכוי הקלוש שלו להתגייס זה לשלוח מכתב המלצה במידה והוא עובד או לומד ומכתב אישי ממנו למה חשוב לו להתגייס, עשינו זאת כבר.
הסחבת הזאת פשוט מעצבנת למה מתנהגים ומזלזלים באנשים שהם חלשים, אולי תוכלי לכוון אותי לאיזה גורם שיוכל לעזור לו להתגייס.
ויש לי שאלה שלא עניתי לי והיא חשובה, עם כל הבעיות שלו באישיות האים יש דרך לטפל בו חוץ מכדורים באמצעות תרפיה מסויימת, שיחות עם פסיכולוג?
האים את יכולה לייעץ לי על אנשי מקצוע בנצרת עילית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסגרת טיפולית
רוני פרישוף29/10/2009שלום ליה,
אני מצטערת לשמוע שלא קיבלתם את התשובה שרציתם. אני גם לא יכולה לייעץ למי לפנות בעניין. האם יש אפשרות לערעור? האם ניתן להעזר בעו"ד? האם חוות דעת פסיכולוגית/פסיכיאטרית תוכל לסייע?
לגבי טיפול ניסיתי לאמר, שקודם כל נדרש טיפול פסיכולוגי, רצוי אצל אדם שבקי בשיקום ושילוב בקהילה. כדאי לקבל גם הערכה פסיכיאטרית. מעבר לכך, רצוי למצוא מסגרת תומכת, שכוללת סל שלם של טיפולים ואימון, ומתקיימת על בסיס יומי.
טיפולים אלטרנטיביים אני פחות מכירה, אך יש כאלו בשפע אם זה מדבר אליו.
איננו מספקים המלצות בפורום. כדאי לפנות לשירות הציבורי, כמו לשכת הרווחה והמרפאה לבריאות הנפש, ולהתחיל משם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)