כמה קשה להיות עם נכות במדינת ישראל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כמה קשה להיות עם נכות במדינת ישראל
    אדווה
    29/10/2009

שלום!שמחתי לראות שיש פורום שאפשר לשתף...
    אני בת 28 ויש לי נכות מסוימת מגיל הילדות.הבעיה היא כיום שהיא מקשה עליי למצוא עבודה...האמת שהנכות לא כל כך מקשה עליי כמו שהסביבה מקשה ! הנכות לא נראית אבל כאשני הולכת לראיון עבודה אני צריכה לומר את קיומה כדי שאוכל לתפקד טוב יותר ושיבינו...אבל עוד בראיון הםלא מבינים ונרתעים.אני כבר שנתיים לא עובדת .אני מנסה להעסיק את עצמי אבל זה קשה...הערך והביטחון העצמי יורדים.יש לי הרבה מה לתרום ואני יכולה.אבל בראיון ובחברה אני לא שווה בין שווים.תמיד צריכה להיות מצטיינת די להרגיש שווה.המצב מתסכל אותי .אני מוצאת את עצמי עצבנית,ישנה ומתרחקת מאחרים כי לא בא לי לענות על "נו עדיין לא מצאת...".אז יש לי סטנדרטים כי אני אקדמאית ולא בא לי להיות בייבסיטר לעד כי זה מה שמקבלים אותי כי שם א צריכה לומר כי זה לא מפריעה לתפקוד המשרדי.
    אנשים מקשים את חייו של נכה יותר ממה שהנכות מקשה.
    סתם,לא יודעת מה כבר יש למישהו לומר ...היה לי רגע קשה אז רציתי לשתף...
    הייתי בטיפול כדי לעבוד ולקבל את עצמי זה עזר קצת..אבל עדיין לא בקטע של התעסוקה..המטפל שלי טוען שאם אני לא מעלה יותר את הקושי זה כנראה שלא בא לי להתמודד אז ככה הוא לא לוחץ ואני לא מתמודדת ונשארת עם הבעיה והתסכול במיטה.אה,והפסקתי כי זה הפריע לי וגם כי נגמר לי הכסף..
    קשה .................

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכות

דניאלה הרץ
    30/10/2009

לפני שאני מנסה להגיב לפנייתך, חשוב לי לדעת על איזו נכות מדובר. האם את יכולה לפרט? דניאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

אדווה
    31/10/2009

אני כבדת ראייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב ע

דניאלה הרץ
    31/10/2009

איני יודעת מה המצב הרפואי וכמה קשה כבדות הראייה שאת מדברת עליה.
    אני מניחה שאת נעזרת בעדשות מיוחדות או באביזר רפואי-אופטי אחר שמאפשר לך לראות, לקרוא וכולי.
    אם כבדות הראייה שלך אינה מפריעה לך בפעילות משרדית (אולי את זקוקה לאותיות גדולות במחשב) ואת מתפקדת היטב, אולי אין צורך להזכיר אותה בראיונות ולשים דגש על היכולות שלך ועל השגייך ולא על הקשיים שלך?

אם כבדות הראייה כן מקשה עלייך מאד בפעילות כזו, אולי עבודה משרדית שמתמקדת בפעילות קריאה/כתיבה שאת מחפשת, אינה דווקא הכיוון המתאים לך. יש עבודות/מקצועות רבים שאינם מתמקדים דווקא בזה.

חשבי מה היית רוצה לעשות. תואר אקדמי אינו בהכרח מקצועי. אולי כדאי שתרכשי מקצוע ספציפי. איני יודעת מה את אוהבת במיוחד לעשות, או אם יש לך חלום או שאיפה לגבי מה לעשות בפן המקצועי בחייך, אבל כדאי להקדיש לזה מחשבה רבה.

נדמה לי שבגלל בעיית הראיה, שפוגעת בך מאד באופן רגשי, אולי יותר מאשר באופן תפקודי, את נותנת לקושי הזה לפגוע בכל מרקם חייך. אכן הקושי גדול ועצוב, אבל לכל אדם הקושי שלו -גדול או קטן יותר, ולא כדאי לחיות כאשר הקושי מנהל את חיינו.

תפסיקי לתת לכבדות ראייה מקום כה מרכזי. זו נכות לא נראית, כך שהיא לא פוגעת במראה שלך. ואם את מתפקדת איתה היטב אל תתני לה להציף את כל חייך. את מדוכאת וכדאי לך לקבל טיפול רגשי או טיפול תרופתי נגד דיכאון.

נכון, יש לך קושי, האם זבה אומר שכל החיים לא שווים? צאי מהמיטה, ותתמודדי אתו. יש בך דברים רבים נוספים חוץ ממנו. שימי אותו בפרופורציה וצאי לחיים.

דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו