איך להתמודד ??

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך להתמודד ??
    קטי
    29/10/2009

שלום, האמתי אני כותבת מתוך איוש מאוד כבד. אני נשואה 3 שנים וזוגיות אף פעם לא הייתה פשוטה ויציבה. לפני מספר שנים (אך לאחר היכירות כבר של 5 שנים) בעלי גילה לי שיש לו מחלה קשה ( ולמרות שזה היה מאוחר ,סלחתי לו שסיפר לי רק עכשיו למרות שאני חושבת שדברים כאלו חיבים לגלות לבת זוג עוד התחילת הקשר ) , אבל שניתן לרפאות אותה . הוא התחיל טיפול , אך לצערינו הרבה לאחר שנה של טיפול הסתבר שטיפול לא עזר ולא יעזור כבר . מאז שזה התברר חיי הפכו לגיהנום . אני מנסה לעודד אותו כמה שאפשר ולשדר שהכל בסדר ואני אוהבת אותו למרות הכל ושהכל עוד יסתדר . הוא מצדו נסגר בתוכו, לא מכניס אותי לחייו, בקושי נמצא איתי ,כי טוען שהכי טוב לו ונוח לו להיות לבד עם עצמו. הוא טוען שהוא חיי את הרגע ולא איכפת לו מה יהיה בעתיד. לפני שזה התגלה ניסינו לעשות ילדים וכעת הוא אפילו לא מוכן לדבר על זה. אני מרגישה רוב הזמן פגועה ותקועה . הוא לא מבלה איתי בכלל , בקושי נמצא בבית, לא רוצה לחזור הביתה בערבים וכאילו בכלל זרק אותי מחייו. אני כל הזמן מנסה לדבר איתו , להבין , אבל הוא לטענתו - סדר עדיפויות שלו בחיים השתנה , יותר לא חשובים לו משפחה, ילדים וקריירה והוא אומר לי אני יכולה לעשות מה שאני רוצה- כאילו בכלל לא איכפת לו מה איתי ומה עובר אליי .. אני יודעת שהכי קל והגיוני אולי לקום וללכת , אבל אני אוהבת אותו , כואב לי שהוא ככה , אבל שני אני כן רוצנ לחיות את חיים , רוצה בעל אוהב ואיכפתי , רוצה לחשוב על עתיד וילדים. אני ממש לא יודעת מה לעשות ...בינתיים אני ממש בדיכאון כבד . הוא טוען שאני לא אשמה בכלום , זה בגללו ובגלל שהוא נהיה אדם אחר לגמרי ... מה לעשות ? אני כל כך לא רוצה לפרוק את המשפחה שלנו... ( למרות שבמצב הנוכחי קשה לקרוא לזה משפחה ). אני רוצה לעזור לו , אבל הוא טוען שלא זקוק לא לעזרה ולא לתמיכה ....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להתמודד ??

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערב טוב קטי

דניאלה הרץ
    30/10/2009

חשוב לי לדעת, לפני שאני מנסה לענות לך, מאיזו מחלה בעלך סובל? דניאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתך דניאלה הרץ:

קטי
    01/11/2009

בעלי סובל ממחלת היפטיטיס C והמחלה נמצאת כבר בשלב די מתקדם . הטיפול המקובל במחלה זו לצערינו לא עזר ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי קטי

דניאלה הרץ
    04/11/2009

אפשר לעזור רק למי שמוכן לקבל עזרה, ואפשר להתקרב רק למי שמוכן לקירבה.
    לפי מה שאת מתארת בעלך לא מוכן לתת לך להתקרב ולעזור.

הוא אכן סובל ממחלה כרונית אבל אם הוא לא מסכים לקבל ממך עזרה ולא מוכן שתמשיכו את החיים המשותפים (זוגיות, ילדים...). אם אינו מוכן ללכת לטיפול שלו כדי להתמודד עם האבל על מחלתו או לטיפול זוגי כדי לאפשר לכם לחיות בטוב - יתכן שכדאי שתציבי בפניו את האפשריות: או שהוא מתגייס למענכם למרות הקושי, או שאת ממשיכה את חייך.

אני מבינה את האהבה כלפיו ואת הכאב של הפרידה ,אבל אני שואלת אותך: האם את מוכנה לוותר על ילדים ועל חיי זוגיות טובים כדי להישאר אתו בכל מחיר?
    אם התשובה שיש לך בלב ברורה לך אז פעלי על פיה.
    אם את נמצאתבקונפליקט שאת לא מצליחה לפתור לבד, כדאי שאת תפני לטיפול כדי לצאת מהמבוי הסתום ולהמשיך בחיים.

דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דניאלה .. אני אכן נמצאת

קטי
    05/11/2009

בסוג של קונפליקט : אני מבינה את כל המצב שהוא פשוט מוציא אותי מחייו ואולי מתנהג ככה כדי לגרום לי לעזוב , אבל בלב אומר משהו אחר... קודם כל אני בן אדם שהכי מפחיד אותי בחיים להיות לבד ולהתחיל לחפש זוגיות מחדש במיוחד כשאני כבר לא ילדה. אני נאחזת בזכרונות הטובים מעברנו וזה מפריע לי לעשות איזה מעשה ... אני חייה בסרט הרע הזה כ-4 חודשים , מרגע שנודה לו שכשלון בטיפול ( יצא במקביל לזה שאני עברתי הפלה מאוד כואבת ) ואני כן הצלחתי להתאושש מטראומה ורוצה להתקדם הלאה , אבל הוא קיבל את שתי האכזבות אלו מאוד קשה - סוג של אכזבה מחיים והוא נהיה פשוט בן אדם אחר...ולי נורא קשה לתפוס ולהבין שבן אדם משתנה מקצה לקצה ב-4 חודשים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי קטי

דניאלה הרץ
    08/11/2009

אני מקווה שבעלך ירגיש טוב יותר, 4 חודשים אינם זמן רב מאד ויתכן שהוא ימצא את הדרך להתאושש. חבל שאינו נעזר בך או באיש מקצוע.

את בקונפליקט ובתקופה באמת קשה. האם שקלת לפנות לטיפול? כדאי שאת תטפלי בעצמך משום שאפשר "להיתקע" בקונפליקט למשך זמן רב. (אני מבינה שהקונפליקט הוא אם להישאר אתו או לעזוב) ואני מאד ממליצה לך לפנות לטיפול משום שחבל על הזמן ואת כותבת שאת כבר לא ילדה. כדאי שתבררי עם עצמך אם את נשארת אתו כי את בוחרת להישאר או בגלל הפחד. פחד אינו מניע טוב מספיק כדי לחיות עם מישהו.

אני מאחלת לכם שתמצאו את הדרך בחזרה זה אל זו. לפעמים טיפול של אחד מבני הזוג עשוי לעזור ולשנות את המצב עבור שניכם או לפחות יבהיר לך מה את רוצה לעשות בחייך.

בהצלחה
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו