הסתפקות במועט

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הסתפקות במועט
    בלהה
    30/10/2009

איך מסבירים לבחורה בת 23 שיש לה הכל גם יפה גם חכמה ומוצלחת שהיא צריכה לצאת עם בחורים מוצלחים כמוה ולא שתתפשר על משהו שהוא פחות ממנה. היא מצידה טוענת שהשכלה היא לא חזות הכל. ושאם הוא חמוד וטוב זה מספיק. ההסתפקות במועט מקוממת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסתפקות במועט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אהבה והגיון

יפעת קלוש יגל
    31/10/2009

שלום בלהה

אני מניחה שאת מדברת על ביתך או מישהי קרובה אליך ואת רוצה בטובתה.
    בחירת בן זוג אינה רציונלית וקשורה בהרבה משתנים לא מודעים, לא לאדם עצמו ולא לצופה.
    לבחורה יש בודאי הרבה סיבות טובות לבחירותיה, אחת מהן לפי תאורך אולי ערך עצמי נמוך, וחוסר אמונה פנימית רגשית (לא רציונלית) שהיא באמת שווה או שבאמת מגיעלה מיזהו טוב. או אולי היאמחפשת מישהו שונה ממנה כדי ללמוד ממנו להיות חמה יותר ספונטנית יותר וכוכ'.
    שינוי יוכל להיות רק אם הבחורה תרגיש רע עם בחירותיה, אם טוב לה, פשוט תניחי לה ונסי למצוא את הטוב בבני זוגה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתפקות

בלהה
    04/11/2009

תודה יפעת. אכן המדובר בביתי. קל להגיד לי להניח לה, אבל איך להגיד לך הבחורה "מושקעת". וכידוע לך כל אמא רוצה את הכי טוב בשביל בתה. את מה שאמרת שבחירת בן/בת זוג זה לא מודע לנו ולבת רק מחזק את העובדה שבחירותיה שרירותיות וכן צריך להתערב לא בצורה אלימה ואינטנסיבית כמובן, אך כן דרך זה לחזק אצלה את הדימוי העצמי והערך העצמי בזה שאומר לה "תראי כמה אתשווה, מגיע לך יותר , ולחזק אצלה את הבטחון העצמי והערך העצמי שלה. האם ע"י כך אני לא גורמת להפוך?
    אני רוצה לדעת מה דעתך, תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה מהי

יפעת קלוש יגל
    04/11/2009

שלום בלהה
    אין לי ספק שאת רוצה בטובתה של ביתך, אך נראה לי שאת יודעת מה התשובה והטפות ובקורת לא עוזרות ויכולות ליצור את ההיפך.
    כשאת אומרת לה שבחירתה לא טובה את בעצם גם אומרת לה שהיא לא יודעת לבחור, שאי אפשר לסמוך על בחירותה, שהיא מאכזבת אותך וכו'. זה הסאב טקסט של הטקסט שאת אומרת לה, ולכן זה לא יעיל ואף פוגע בערך העצמי.
    נסי לסמוך עליה שהיא בוחרת בטוב לה גם אם את לא מסוגלת להבין שאת, ואם המצב נראהלך ממש קשה עודדי אותה ל-פנות לטיפול שם תוכל לבחון את בחירותיה, ולחזק את הערך העצמי

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה .....

בלהה
    10/11/2009

תודה מקרב לב על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו