מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד משמנהמממ30/10/2009
אני באמצע שנות ה20 בערך...
לפני כשנה התחלתי דיאטה בת מס' חודשים (סתם בהחלטה של רגע) שכתוצאה ממנה רזיתי המון. אף פעם לא הייתי מלאה אבל היתה לי נטייה לצבור שומן באיזור מסויים בגופי- שתמיד תמיד גרמה לי ממש לשנוא את החלק הזה בגוף שלי. בחיים לא הצלחתי להשלים עם הנטיה הזו. אז כאמור ירדתי כמות נכבדה. הנטייה הזו נעלמה כמעט לחלוטין -בשבילי גוף יפה הוא גוף פרופורציונאלי ונהיתי בפרופורציה כמעט מושלמת. (אני מרגישה שאנשים לא מבינים למה בכלל עשיתי את זה - זה בעצם העניין שנאתי את החוסר פרופורציה הזו בגוף שלי, ומכיון שאני עוסקת בספורט ראיתי אותה מול העיניים כל יום). מאחר ועדיין זה המשיך להציק לי פניתי לרפואה אסטטית ועברתי תהליך קטן - לא ניתוחי שהפך אותי לחטובה אבל ממש. ושם סיימתי ( מדגישה :) )
אני מאד אוהבת את איך שאני נראית היום. קשה לי להסביר איך אני מרגישה שכשאני רואה את עצמי מתחת לבגדים. אני נראית כמו הבחורות שתמיד הסתכלתי עליהם, שחשבתי וואו איזה מדהים זה גוף כזה. זה ממש ממש אבל ממש כיף. כל יום מחדש!!!
אז מה הבעיה?
היום אני שומרת משקל כבר המון זמן. שניתי את כל התזונה שלי ואין לי מאבקים במשקל או משהו כזה. יש לי יציבות באכילה ובמשקל. בנוסף, ספורט זה חלק מהקריירה שלי. לא נראה לי שאי פעם אני אשמין אבל כמובן אני מתכננת להיות בהריון פעם ואני ממש לא יכולה לסבול את המחשבה. רק המחשבה על הגוף חוזר למה שהיה פעם היא פשוט בלתי נסבלת עבורי. כל הזמן אני חושבת מה יהיה שכל היופי הזה ילקח ממני ו(אפילו לתקופה) זהו-פשוט לא בשליטתי וזה ממש מתסכל אותי.
איך מפסיקים לחשוב על זה?
(ושוב אני לא אנורקסית/בולמית או משהו כזה ( אולי קצת אובססיבית:) ) אני פשוט רוצה להישאר במקום שלי.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממממממממ
דניאלה הרץ30/10/2009נפלא שאת מרגישה יפה וחטובה ושאת נהנית מעצמך.
את בשנות העשרים שלך ואני מניחה שאת לא מתכוונת להרות וללדת בקרוב או שלפחות כרגע זה לא באמת עומד על הפרק.
כשאנו מתבגרים, דברים שהטרידו אותנו בגיל מוקדם יותר נוטים לאבד ממרכזיותם, ודברים אחרים נעשים חשובים יותר .יתכן שכשתגיעי לגיל בוגר יותר תהפכי למתונה וסלחנית יותר כלפי התהליכים של השתנות הגוף.
את יודעת שגופינו משתנה לא רק עם ההריון והלידה אלא גם עם הגיל. ולכל גיל מתאים גוף מעט שונה. ובכל הגיל הגוף, אם נטפל בו טוב כמו שאת עושה (תזונה, בריאות, ספורט) יכול להיות יפה ובריא.
אני מקווה שתוכלי להשלים עם מהלך הזמן שמשפיע עלינו ומשנה אותנו כמו גם את הגוף שלנו.
בינתיים תמשיכי להינות ללא דאגה משנותייך הצעירות ומגופך היפה.
אם את מרגישה שאת לא יכולה להפסיק להיות מוטרדת פני לטיפול.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)