צריכה עזרה והכוונה דחוף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה והכוונה דחוף
    אדישה לחיים
    01/11/2009

שלום רב,
    אני בת 26 , סטודנטית.
    אני בשנה השנייה ללימודים ובתקופת החופשה בין השנה הראשונה לשניה התחיל לעבור עלי משבר ממש קשה.
    לפני תיאור המשבר אני אתן קצת רקע על חיי, אולי זה יעזור במתן העזרה.
    גדלתי במשפחה מרובת ילדים בה הבעת רגשות מצד ההורים לא הייתה קיימת, מלבד זאת הורי מאוד שמרנים ולכן הציבו בפני ובפני אחי מערכת חוקים מאוד נוקשה.
    מהבחינה הזוגית עברתי 3 מערכות יחסים רציניות ודי הרסניות בהן הייתי נורא אובססיבית וקנאית, ומהן יצאתי נורא פגועה רגשית.
    מבחינת הדימוי העצמי שלי, רמתו נמוכה מאוד, אני די שונאת את איך שאני נראית ואת מי שאני באופן כללי.
    בתקופה האחרונה התחלתי להרגיש אין לי טעם לחיים, שאני לא באמת יודעת מה אני רוצה לעשות בהם ,התחלתי לשאול את עצמי האם אני נמצאת במקום בו באמת הייתי רוצה להיות ומה באמת הספקתי עד עכשיו.
    התחילו לעבור לי בראש מחשבות הזויות, התחלתי לתהות לגבי הזהות המינית שלי ולגבי הזהות שלי בכלל.
    הגעתי למצב בו פיתחתי אדישות רגשית לכל מה שקורה סביבי וגם לאנשים שנמצאים סביבי, אפילו כלפי אחי , אחיותי והאחיינים שלי שאותם אני נורא אוהבת. אני מרגישה כאילו שום דבר לא באמת מגיע לתוך הלב ושום דבר כבר לא מעניין אותי.

חשוב לי לציין שנורא קשה לי עם הכל כי אני מכירה את עצמי כאדם נורא רגיש ופתוח שמנסה להיעזר באחרים, אך במצב הנוכחי אני מעדיפה לשמור לעצמי את הכל וכאשר אני מרגישה צורך לבכות , הבכי מגיע עד לעיניים ונעצר שם.
    בכל אופן, ההודעה הזאת היא די תמציתית ויש עוד הרבה מסביב. אני אשמח אם תוכלו לתת לי הכוונה ועזרה כי אני ממש אובדת עצות. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה והכוונה דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אדישות ורגישות

רוני פרישוף
    04/11/2009

שלום לך,

את לא נשמעת כלל "אדישה לחיים". להיפך, את נשמעת בחורה סופר רגישה, שקולטת ומגיבה בעוצמות גבוהות. כאילו יש לך "עור דק" שלא מסנן החוצה גרויים מיותרים, אלא סופג הכל וכואב כואב..

האדישות והניתוק הם מעין מנגנון הגנה מפני כל ההצפה הזו, אך הם משאירים אותך בתחושה של ריקנות ובדידות.

יש לך סימני שאלה ותחושת מצוקה לגבי כל תחום בחיים שלך: בטחון עצמי, זהות מינית, כיוון תעסוקתי, וקשרי אהבה, חברה ומשפחה.

חשוב שתטפלי כראוי בעצמך, כדי להתחיל את החיים מצויידת היטב. אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול נפשי, שהוא המסגרת המקצועית המתאימה לטיפול בבעיותייך.

כל טוב ובהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו