מחשבות רעות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מחשבות רעות
    שלומי
    05/11/2009

שלום,
    אני בן 19 וכבר הרבה זמן שיש לי בעיה של משחבות רעות על אנשים אחרים.
    זה מתבטא בהרבה תחומים לדוגמא כשאני הולך ברחוב פתאום אני יכול לחשוב ו"לאחל" לאדם מסוים שאני רואה שיהיה לו דברים רעים. או נגיד אם אני רואה פרסומות בטלויזיה על איזשהיא מחלה לא עלינו אני פתאום יכול להתחיל לחשוב שזה יקרה למישהו מסוים שאני מכיר.
    כלומר הרבה דברים רעים שאני חושב על אחרים. זה יכול גם להתבטא במחשבות מיניות על אנשים מהמשפחה שלי מחשבות דוחות ולא הגיוניות (כמובן כשאני חושב בהיגיון אני לא מבין מה זה המחשבות האלה.)
    כמובן ברגע הראשון אני מנסה להדחיק את המחשבות האלה ולהגיד : לא, לא ,לא חס ושלום שזה לא יקרה לאף אחד, אבל זה לא עוזר.
    אני לא מבין למה בכלל יש לי את המחשבות האלה? על מה זה מעיד? ואיך אפשר לטפל בהם?

תודה על עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות רעות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות רעות

רוני פרישוף
    08/11/2009

שלום שלומי,

איזה מזל שאנחנו לא שקופים, ואיש לא יכול לקרוא את מחשבותינו! לכל אחד יש מחשבות רעות, רגשות קשים ופנטזיות מיניות לא מקובלות. מה שנעשה בתוך הראש הוא הסוד הכמוס של כל אדם, השטח הפרטי ביותר שלו, שאין לאף אחד גישה אליו אלא אם הוא מוזמן.

החוכמה היא לנהל את החיים באופן שבו המחשבות האישיות יהיו "מוכלות", ולא ישפיעו באופן נחרץ על התנהגותינו, יחסינו הבין-אישיים או הדימוי העצמי שלנו.

אם אתה מרגיש שהמחשבות משתלטות עלייך וגורמות לך סבל רב ומיותר, כדאי לפנות לעזרה מקצועית.

דרך הרשת קשה לי לאמר ממה נובעות המחשבות. אולי מכעסים כלשהם? פגיעה שחווית? קינאה? נטייה לכפייתיות? באמת קשה לאמר. טיפול נפשי יעזור לך להבין מה מקור המחשבות, יתן לך הרבה לגיטימציה, וכן כלים להסחת הדעת והרגעה עצמית.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רוני תגובה לתשובתך:

שלומי
    12/11/2009

בס"ד

ראשית תודה על תשובתך.
    הבעיה העיקרית במחשבות האלה היא שאני אדם דתי. ז"א מחשבות כאלה יכולות להופיע פתאום בתפילה, בברכה שאני מברך וכו'.
    רבי נחמן מברסלב פעם אמר "אתה נמצא במקום בו נמצאות מחשבותייך. ודא שמחשבותייך נמצאות במקום בו אתה רוצה להיות"
    לכן המחשבות האלה הם מאוד בעיתיות מבחינתי גם מבחינה דתית וגם מבחינת התפקוד היומיומי.
    לכן, איך ניתן באופן מעשי לטפל בזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות

רוני פרישוף
    12/11/2009

עם הרבי מברסלב אני לא מתווכחת (-;

קשה לתת לך עצה יעילה דרך הרשת למיגור המחשבות.

כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי, שיבין יחד איתך את שורשי המחשבות ויסייע לך לשלוט בהן.

אפשרויות נוספות הן לתרגל מדיטציה או שיטות הרפייה.

כאדם דתי, אולי תרצה להתייעץ עם סמכות דתית בנושא חופש המחשבה והתמודדות עם מחשבות לא מקובלות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות רעות

מאיר
    26/03/2010

אני יכול להמליץ לך על ספר "להתגבר על מחשבות טורדניות" שבמיוחד מתעסק במחשבות רעות של פגיעה באנשים ועל מחשבות בעלות אופי דתי
    ספר זה נותן לך להבין שלכולם יש מחשבות רעות רק פשוט יש אנשים שנותנים להם משמעות קיצונית שגורמת לסבל- הספר מתמחה בטיפול cbt ויש בו תרגילים שעוזרים לך לצאת מהמישבות הללו
    tאתה יכול גם להזמין אותו דרך האינטרנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו