מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה משפחתיתנועה08/11/2009
שלום,
יש לי בעיה של התמודדות שלי ובעלי בבית בעלי. לאחר 24 שנות שרות פרש . כאשר כמעט כל שרותו הצבאי היה שם ולא בבית וכרגע כאשר חזר. והוא בבית כל יום הכל נראה לי הפוך לא מסודר אני עובדת משרה מלאה. יש לנ 5 ילדים מקסימים שניים בוגרים ושלוש קטנים יותר . אני מרגישה חנוקה מרגישה שהוא רובץ בבית כול היום. מרגישה שהבית לא מסודר כל החפציםים שלו מסתובבים בבית . החל מחדר שינהשנראה כמו חדר בבסיס ועד לחדר עבודה סלון ופינת אוכל . אני רואה שהוא מנסה כמה שיותר לעזור אני רואה שהוא משתדל . אבל זה לא. החיים פתאום נראים לי חנוקים וצפופים ולא מסודרים כרגע הוא אינו עסוק בשום דבר מיוחד . ואני מרגישה שאני צריכה להיות תמיד מוכנה לכל דבר שהוא חפץ . ולהיות שם בשבילו . עד כדי כך שכאשר הוא עוזר זה מפריע לי . אפיל בפריטים הקטנים ביותר.
למדתי להיות עצמאית עם השנים מה שלא עוזר לי עכשו . לזוגיות ובכלל להתמודדות המשפחתית .
נא הראו לי את הכלים אשר יעזרו לי לעזור לו . ולנו בכלל . חבל החיים שליאמורים להתחיל עכשו. כל הזמן היייתי כאן בגללו ועכשו אני כאן אמורה להיות בשבילו?????????.!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות לאחר פרישה
רוני פרישוף08/11/2009שלום נועה,
תופעת משבר בזוגיות לאחר פרישה מצה"ל היא תופעה מוכרת ונפוצה מאד.
במשך שנים רבות של שירות קבע ניבנת מערכת עדינה של שיווי משקל וחלוקת תפקידים בין בני הזוג. האישה, במידה רבה, מגבשת לעצמה חיים עצמאיים, כשהבית הוא ה"ממלכה" שלה. הבעל, מצידו, מוצא את מרכז כובד המשמעות של חייו בצבא, כשהבית מהווה כרקע תומך.
הפרישה מערערת מן היסוד את החלוקה שהתבססה, ומחייבת את הזוג למצוא שיווי משקל חדש בחלוקת המרחב הביתי, תחומי האחריות והשליטה, ויצירת דפוסים חדשים של תקשורת, חברות ואינטימיות.
לעיתים לוקח זמן עד שהגבר מוצא את עצמו בשוק האזרחי ומסתגל למצב החדש. פורשים רבים חווים משבר של זהות ומשמעות, ולעיתים אף נופלים לדכאון או חרדות. כהגנה נגד חווייה של איבוד כוח ושליטה, הם "נדחפים" ל"טריטוריה" של האישה, ולא מבינים למה היא נרתעת. זהו עוד פן שמוסיף למתח הזוגי.
אפשר להיתפס לבהלה, מאבקי שליטה וכעסים כתוצאה מכך, ואפשר להתמודד עם המצב החדש בעזרת ראייתו כאתגר, וגיוס הרבה אורך רוח, רצון טוב, סבלנות ותקווה ל"פרק ב" מוצלח בזוגיות.
אני ממליצה לך לראות את הפרישה כאתגר זוגי, ולא כבעייה של בעלך. נסי לגלות אמפתיה והתעניינות לדברים שהוא עובר כעת, ולתמוך בו אם הוא משדר אותות מצוקה. נסי לשתף אותו בגילוי לב, אך לא בהאשמה, בקשיי ההסתגלות שלך למצב החדש. נסו ליצור דיאלוג מפרה וכנה, ולסמן לעצמכם יעדים משותפים.
גם אם יש בך כעסים וחשבונות על כל השנים שהתמודדת לבד, ובמידה רבה בנית חומות בינך לבינו, השתדלי למצוא לו כעת מקום בליבך ופתיחות בראשך.
ככל הידוע לי, במחלקת הפרישה של צה"ל קיימת ערנות גבוהה לקשיים זוגיים אחרי הפרישה. הם מעניקים סדנאות הסתגלות בנושא וכן הכוונה לטיפולים זוגיים. בדקו מה יש למחלקת הפרישה להציע לכם, או פנו ליעוץ זוגי במסגרת אחרת.
בהצלחה בחיים שלאחר הפרישה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)