מרגישה שהדיכאון משתלט-זקוקה לעזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מרגישה שהדיכאון משתלט-זקוקה לעזרה
    סימה
    11/11/2009

אני נשואה 20 שנים. בשנים האחרונות חודרת אלי ההכרה שהיחסים ביני לבין בעלי לא ממש תקינים. לרוב הוא שופט ומבקר אותי, לא מקבל טעויות כאנושיות. לעיתים חשה כאילו אני הבת שלו.
    באופיי אני אדם פשוט, צנוע ומופנם. בד"כ אני שותקת ולא מחזירה בתגובה כדי להימנע מריב, כי איכשהו תמיד הוא צודק. תמיד ידו על העליונה.
    בסה"כ הוא דואג לצרכים הפיסיים של המשפחה ולא מחסיר כלום. אבל אני כמהה לגילויי אהבת בן זוג, אבל הוא אינו מפגין חיבה, לא מפרגן, לא משבח, אפילו על דברים קטנים.
    אני מרגישה שאני נחנקת בתוך מערכת היחסים הזו. לפעמים אני רוצה לקום ולברוח אבל לא יכולה.
    בתקופה האחרונה הייתי חולה במשך כמה שבועות, הוא רק צעק עלי שאיני אוכלת/שותה ולא דואגת לעצמי, חיפשתי מילות נחמה, ליטופים, תחושה טובה, אבל לשווא.
    די נמאס לי. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקום בקשר

יפעת קלוש יגל
    11/11/2009

שלום סימה

נשמע שעברת שינויים בשנים האחרונות ןדפןסים של שנים לא מתאימים לך יותר, בו בעת בן זוגך לא השתנה וללא ספק הדבר יוצר קונפליקטים ומצוקה.
    את מתארת את בעלך כאחד שיודע להביע את דדאגתו דרך ביקורת וגערות, כנראה שהוא אינו יודע לעשות זאת אחרת, מסיבותיו שלו, מעברו או משהו אחר.הוא צריך ללמוד להשתנות ולא בטוח שמודע, רוצה וכו'.
    בכל אופן גם לך יש חלק בדפוסים שנבנו בינך לבין בעלך, וגם את אולי צריכה לעשות שינויים ביחס אליו ולא רק ביחס לעצמך.
    ממקומות כאלו אפשר גם לצמוח, ההיתי מציעה לכם לפנות לטיפול זוגי. דברי עם בעלך על תחושותייך ממקום אמפטי, כי נראה שבאמת אכפת לו. ואם יהיה סרוב מוחלט פני לטיפול אישי שם תוכלי לבדוק מדוע את הסכמת לדפוס כזה, מהו שרת אצלך, ולאן פנייך מועדות
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקום בקשר

סימה
    15/11/2009

שלום יפעת,
    תודה על תשובתך. נראה שדי נגעת במקומות נכונים.
    בסוף השבוע ביקשתי מבעלי שנלך לטיפול זוגי אך הוא מסרב בתוקף ואינו רואה הצדקה לכך, למרות שהוא הודה בפני שעליו להשתפר. כמובן שלפני כן הוא שטח בפני טענות כלפי התנהלות שלי בחיי היום יום והגישה שלי. הוא מבקש בעצם שאהפוך לאדם אחר לגמרי, דבר שנראה לי בלתי אפשרי. אני בטוחה שעלי להשתנות ולכן אני מבינה שעלי לטפל בבעיה.
    מאחר ואני לא יכולה לעמוד בתשלומים לפסיכולוג באופן פרטי, אני מתכוונת לבקש מרופא המשפחה שלי הפנייה לפסיכולוג לצורך טיפולים דרך קופ"ח.
    בהקשר זה, בעיה נוספת אצלי היא שבעלי אינו מאפשר לי להחליט החלטות אישיות הכרוכות בהוצ' כספיות, הוא פוסל אותן על הסף בתירוצים שונים ובכך חוסם אותי. כל התנועות הכספיות בחשבון הבנק עוברות תחת עיניו הפקוחות.
    אני מניחה שאיאלץ להתמודד מולו עם העניין ולהציב בפניו את עובדת היותי מטופלת אצל פסיכולוג.
    תודה על שהארת את עיני והחיזוק להחלטה.
    סימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסימה

יפעת קלוש יגל
    15/11/2009

בהצלחה בטיפול הפסיכולוגי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו