כעס תסכול ובעיקר עלבון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כעס תסכול ובעיקר עלבון
    סודית
    17/11/2009

אמא לבן 32 וחצי, נשוי כ-5 וחצי שנים ללא ילדים. במשך כשלוש שנים מאז שהתחתנו מנעו הריון וזה לא הפריע לנו. כ"כ לא הערתי על כך שאפילו הוא מצידו חשב שאני לא נלהבת להיות סבתא כדבריו. לאחר 3 שנים שבהם לא קרה כלום, חשבתי שהגיע העת להתעניין ולברר "מה קורה" ואפילו "הרהבתי עוז לשאול אותה מה קורה. קיבלתי תגובה צוננת ואפילו תוקפנית "שאין מה להתערב בחייהם, וכל התערבות כזו רק מזיקה ומלחיצה, ואף אם יש בעייה זו לא בעייתי אלא בעייתם והם יפתרו אותה. הבנתי מהתגובה וגם מבני שאין לי מה לשאול אותה. וכמובן שמאותו רגע הפניתי את השאלות בעניין רב לבני. היום כאמור אנחנו נמצאים כ-5 וחצי שנים, בכל הסביבה הקרובה והרחוקה, החברית שלהם והמשפחתית אנשים מתחתנים ונולדים להם ילדים ורק אצלנו לא קורה כלום!! בניגוד לדעתה אני כן חושבת שיש לי מה להגיד בעניין, ובכלל איך אפשר להתווכח עם רגש וצער של אמא? אני לא יכולה ללחוץ על כפתור ולהגיד לעצמי סטופ! אין לך דריסת רגל בנושא הזה, הלא כשהם צריכים כל עזרה, לרבות כלכלית הם לא מהססים לבוא ולבקש. האם הורה שטוב בלעזור כלכלית ותומך בהכל, אין לו זכות לשאול ולתהות לפשר המצב! הבן שלי כל הזמן רוצה לרצות אותנו ולהקל על צערנ ו במיוחד כשהוא רואה שזה משפיע על האבא מבחינה בריאותית , וכל מה שיש לו להגיד זה שהכל בסדר, אתם תראו שהכל יסתדר... ואתם סתם דואגים... וכו' אציין שאצל החברים שלנו וגם במשפחה, ילדיהם התחתנו הרבה יותר מאוחר והם כל הזמן שואלים מה קורה אצלנו.... אין לנו תשובה, הכעס והתסכול גדולים ובעיקר תחושת העלבון שלא משתפים אותנו.... נא תגובתם !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כעס תסכול ובעיקר עלבון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סודות

יפעת קלוש יגל
    18/11/2009

שלום לך

אני מאוד מבינה את רגשותייך כאמא. לתחושתך התאפקת מספיק, ומגיע הלך תשובה יותר מפורטת ואמפטית. יחד עם זאת עלייך לגייס את כל האמפטיה שלך כאמא. אם הדברים היו פשוטים אני מניחה שהיו משתפים אותך. כנראה יש קשייים או קונפליקטים שמעכבים את ההחלטה להורות, וגם להם לא קל.
    קחי בחשבון שעזרתך הכספית אינה מחייבת אותם לשתף אותך, זה לא קשור ואת לא חייבת לעזור.
    מה לעשות פעמים רבות הורים נותנים יותר ממה שמקבלים.
    געז תסגול ועלבון לאישפרו את מערכת היחסים בינך לבין בנך וכלתך. דברי עם בנך באופן כללי ושתפי אותו בכאבך, שהואמרחיק אותך מחייו. אולי יש לו סיבות טובות, אולי את נחווית כחודרנית, שתלטנית, או משהו אחר, גם אם אינך חשה כך. ואולי יש סיבות אחרות.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו