הצילו!! הילדה שלי סובלת מ-BPD,

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הצילו!! הילדה שלי סובלת מ-BPD,
    ג'וסי
    21/11/2009

הבת שלי אובחנה כסובלת מ-BPD. קראתי אודות המחלה וכל הסימפטומים המאפיינים את המחלה מופיעים אצל בתי.
    כל המשפחה "מהלכת על ביצים" לידה. דודים ובני דודים כועסים עליה כבר שנים ומתרחקים ממנה.
    היא מרגישה אשמה, שנאה עצמית, חוסר יכולת להשתלב בעבודה.
    האם מישהו חווה דבר דומה עם בן או בת? האם מישהו יכול לעזור? איך ניתן לנהל חיים "נורמלים" עם בת הסובלת כל הזמן ומקרינה זאת בהתנהגות, בתגובות ביום יום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אישיות גבולית

רוני פרישוף
    22/11/2009

שלום ג'וסי,

לידיעת שאר הקוראים שאינם יודעים מהו bpd, אני מניחה שביתך אובחנה כסובלת מהפרעת אישיות גבולית. מדובר באישיות הנוטה לרגשות סוערים וקיצוניים, שינויים מהירים במצבי הרוח, קושי לשאת תסכול ולעיתים התפרצויות זעם, דכאון, דימוי עצמי נמוך, תחושת כשלון וכיו'.

לדעתי, פעמים רבות מדובר באנשים עם נשמה רגישה במיוחד, שיש להם דמיון עשיר, יצירתיות גבוהה וקליטה מדהימה של בני אדם.

אם לומדים להכיר את היתרונות שקיימים ברגישות הגדולה, זה כבר צעד גדול.

מעבר לכך, חשוב שיהיו יחסי סמכות בריאים ונטולי פחד וגבולות תקינים. הליכה על ביצים יכולה לשדר לבת כי ההורים חלשים, וכי המניפולציות שלה יעילות והרסניות.

אישיות זו מתפתחת לעיתים על רקע חסך, פגיעה או קשיים כלשהם. שוחחי עם ביתך והקשיבי בלב פתוח לטענות או לבקשות שלה. אם היא תרגיש שיש מי ששומע, מגיב ומבין לליבה, יש להניח שמצבה ישתפר.

חשוב מאד שהבת תהיה בטיפול נפשי, ושהוריה יקבלו הדרכת הורים מהמטפל שלה או מטפל אחר (תלוי בת כמה היא).

לעיתים טיפול תרופתי אנטי-דכאוני יכול להקל.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו