טיפול אינטסיבי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפול אינטסיבי
    מיכאל
    23/11/2009

שלום רב
    אני נמצאת בטיפול נפשי בערך כשנתיים דרך בריאות הנפש. לאחרונה חל פריצת דרך משמעותית בטיפול, פשוט סיפרתי למטפלת על מה שהסתרתי כל חיי. גם לפני הפריצה הגדולה בטיפול, המטפלת שלי אמרה שזה ברור לה שאני צריכה יותר מפעם בשבוע שיחה. מכיוון שזה מקום ציבורי לא מאפשרים זאת. מאז הפריצת הדרך גם אני מרגישה שזה לא מספיק לי שעה בשבוע. אני יודעת שאותה מטפלת עובדת גם באופן פרטי. (היא לא יודעת שאני יודעת) האם יש טעם לשאול אותה אם יש אפשרות שאגיע אלייה עוד פעם בשבוע באופן פרטי עם תשלום? האם זה אפשרי בכלל? לפני שאביך את עצמי חשוב לי לברר קודם.

תודה
    מיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול אינטסיבי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגברת תדירות טיפול

רוני פרישוף
    24/11/2009

הי מיקה,

אני מברכת אותך על פריצת הדרך בטיפול. משמח לשמוע שבמסגרת ציבורית מתנהל טיפול כה ממושך ומשמעותי.

באשר לשאלת התדירות, אין בעיניי שום דבר מביך ברצון, במשאלה או בבקשה להגביר את התדירות, גם בדרך היצירתית שהצעת. המטפלת תשמע בקשה כזו רק כעדות לחשיבות הטיפול בעינייך ולהשקעה שלך בו.

למרבה הצער, קיימת מכשלה אתית לפתרון שחשבת עליו. קיים איסור אתי לפגוש מטופל במקביל במרפאה ציבורית ופרטית, וקיימת בעייה אתית לעבור ממסגרת ציבורית לפרטית לאחר שהטיפול מסתיים.

הסיבה היא למנוע מצב של ניצול כלכלי, אפילו למראית עין.

ועדת אתיקה של המרפאה אמנם דנה במקרים חריגים, אך קשה לי להאמין שינתן אישור לטיפול מקביל במסגרת פרטית וציבורית. אולי ועדת האתיקה תאשר העברתך מהמרפאה לטיפול פרטי בלבד, פעמיים בשבוע (במחיר מסובסד?) אם או ללא תקופת צינון.

אולי המטפלת תוכל לבקש מהנהלת המרפאה אישור מיוחד להגביר את תדירות הפגישות לתקופה מוגבלת?

בכל מקרה, אל תהססי לפתוח את משאלותייך בטיפול,

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו