חוסר מוטיבציה כללי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר מוטיבציה כללי
    אלעד
    02/12/2009

שלום רב,

אני בן 25, בתקופה האחרונה אני מוצא את עצמי במעין צומת דרכים

בערך מאז שאני זוכר את עצמי אני פשוט "מבזבז" את הזמן שלי בלא לעשות כלום. ללא מוטיבציה לעשות דברים, אני בד"כ פשוט נכנס למעין ענן של חוסר מעש ומאוד קשה להוציא אותי ממנו, וימים שלמים יכולים לעבור מבלי שאני אעשה ולו דבר אחד שאני אמור. זה פוגם מאוד בכל תחום בחיים בשלי, והאמת שעד לאחרונה לא טרחתי אפילו לעשות עם זה משהו כי פשוט הגעתי למצב שלא אכפת לי מכלום, ויותר מהכל לא אכפת לי מעצמי. אני כביכול חי את החיים מהצד, חסר דעה ובד"כ גם חסר אגו...

התגובה המסורתית של "נו טוב, אז תתחיל לעשות משהו עם עצמך" מצד המשפחה כבר די מיצתה את עצמה, ולא עזרה בכלום לאורך השנים, אם כבר היא רק החמירה. בעקבות שיחת כמעט-פרידה עם חברה שלי אתמול החלטתי שהגיע הזמן לנסות לשנות את המצב...

השאלה היא מה אפשר לעשות ? האם יש טיפול פסיכולוגי שיכול לעזור ? האם יש טיפול תרופתי שיכול לעזור ?

אני אשמח לתשובה בהקדם, לפני שאני אשקע שוב בחוסר מעש הרגיל...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר מוטיבציה כללי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקיעות

רוני פרישוף
    04/12/2009

שלום אלעד,

ללא ספק חייך נמצאים במצב של תקיעות, ואתה חש מתבזבז לריק.

העידוד או הלחץ לחזור לתפקוד לא עוזרים לך.

יש לאבחן מה מקור הבעייה כדי לטפל בה, ולהחזיר אותך למסלול המתאים לך.

יתכן כי מדובר בדכאון, בהפרעת קשב, בבעייה בבטחון העצמי, בהעדר כוחות נפשיים מסיבה לא ברורה, או במצב אחר המשתק אותך.

כמובן שטיפול פסיכולוגי הוא הכתובת לאיבחון ולטיפול במצבך. אל תהסס לפנות, וביחד עם המטפל/ת תחשבו אם יש צורך גם בהתייעצות פסיכיאטרית.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו